Ne plac filmele americane cu toate detaliile de acolo. Și în majoritatea lor apare cel puțin o dată o scenă filmată într-un restaurant tradițional. Felul în care sunt așezate mesele, băncile spate-n spate…toate sunt specific americane. Și dacă v-ați dorit mereu să mâncați într-un astfel de loc imaginându-vă că sunteți un personaj dintr-un film sau chiar un american obișnuit, acum a venit momentul! Și asta pentru că la Sibiu se deschide în câteva zile un restaurant de tip American- Papa Mitch Texas BBQ Pit.
Investiție mare, dar de suflet
Cel care a avut ideea construcției unui astfel de restaurant este Mitch Lotrean, un sibian care a trăit 35 de ani în Statele Unite. De meserie bucătar, prepararea mâncării a fost mereu pasiunea sa. Așa că s-a gândit să deschisă la Sibiu un restaurant în care să aplice ceea ce știa cel mai bine. ”Restaurantul este construit de la zero, iar construcția a durat cam un an. Investiția totală se ridică undeva la 500.000 de euro. Sunt mulți bani pe care probabil că o să-i recuperăm în ani buni. Dar soțul meu și-a dorit asta foarte mult, așa că este o afacere de suflet care sper să ofere sibienilor ceva nou”, spune Camelia Lotrean, soția lui Mitch Lotrean.
Restaurantul a fost gândit de la început ca să devină unul 100% american. De la felul în care este decorat, la dotări, până la meniu. ”Decorațiunile sunt tipic americane. Mesele tip cizmă, cu acele bănci așezate spate în spate, butoaiele care sunt folosite pe post de mese, scaunele înalte, felul în care arată de fapt acestea, toate dau aerul unui restaurant tipic din Texas”, spune Camelia Lotrean.
Restaurantul are o capacitate de 78 de locuri la mese și 8 la bar, plus încă 12 pe terasă. Clienții care vor veni să mănânce aici au la dispoziție 20 de locuri de parcare. Accesul la restaurant este foarte ușor, pentru că este situat la ieșirea din Sibiu, înainte de Shopping City, lângă benzinăria MOL.
Preparate puține, dar bune
Meniul nu va fi unul foarte stufos, în el se vor regăsi 13 preparate. ”Nu ne-am dorit să avem foarte multe produse, pentru că nu ar fi putut fi la fel de gustoase toate. Așa am ales să avem mai puține, dar gătite foarte bine. Dintre acestea o să mai selectăm pe parcurs în funcție de cererea care va fi. Vom avea preparate din carne de vită, pui, oaie, porc”, spune Mitch Lotrean.
Vita și cuptorul – vedetele de la Papa Mitch
Preparatele pe care mizează familia Lotrean sunt cele din carne de vită. ”Vom avea burgeri din carne de vită, preparate foarte gustoase. Folosim vită de Angus, crescută la Marpod. De fapt așa am și luat decizia finală de a deschide restaurantul, când am aflat că în apropiere se cresc aceste vite. Atunci am spus că avem și o sursă bună de carne, așa că, de ce nu?”, povestește Camelia.
Însă, pe lângă rețetele 100% americane, ce diferențiază restaurantul de altele este cuptorul în care carnea se gătește lent. ”Am adus cuptorul din America. Este unul special, în care carnea se gătește de la 4 ore în sus, la temperaturi scăzute, de 130-140 de grade. Pulpa de vită de exemplu o vom găti 8 ore. Cel mai puțin durează scăricica – 2 ore. Astfel carnea va fi mult mai gustoasă, mai fragedă”, dezvăluie Mitch Lotrean.
Clienții care vor veni la Papa Mitch vor putea alege, pe lângă carnea preparată lent și produse gătite la grătar. Dar, vor putea pleca acasă cu carne de cea mai bună calitate. ”Vrem să aducem și carne de miel, unul mai special, din Dobrogea, dar și produse din carne de mangaliță. Vom avea și carne proaspătă, spre vânzare, în special de vită”, spune Mitch Lotrean.
Unul dintre preparatele care vor fi cu siguranță cele mai cerute sunt buffalo wings, dar evident că nu vor lipsi deserturile specifice – cheesecake-ul și clătitele americane.
Deja papilele gustative sunt trezite, nu-i așa? Mai țineți în frâu pofta până spre final lunii, atunci când se va deschide noul restaurant. Pentru că merită!