turiștii "povățuiți" de un duhovnic special la biserica săsească din biertan
Foto Stephen McGrath

Biserica Săsească din Biertan va avea pe perioada concediilor,un preot care va sta de vorbă cu turiștii. Aceștia se vor putea spovedi sau vor putea asista la slujbe special oficiate pentru ei. Nu există restricții în ceea ce privește cultul căruia aparțin turiștii, așa că orice vizitator poate beneficia de aceste facilități.

“Există la nivel european, o tendinţă, în Germania, duhovnic al celor care fac concedii, pentru că turiştii germani ajung de la Ibiza până în Norvegia, peste tot, şi biserica se simte responsabilă pentru ei şi în timpul concediului. Acest duhovnic o să aibă trei atribuţii spirituale. Prima atribuţie, o să ţină duminica slujbe în biserici unde nu este preot, acolo unde se strâng destul de mulţi saşi care vin, pentru o anumită perioadă, înapoi la caselor lor, dar nu există o comunitate care să aibă preot. A doua atribuţie este că va ţine săptămânal meditaţii în anumite biserici pe care trebuie să le mai stabilim un anumit program, unde este fluxul de turişti mai mare: Biserica Neagră, Viscri, Biertan, Sighişoara şi aşa mai departe. Şi trei, va sta la dispoziţia în anumite ore, în aceste biserici, pentru turişti care vor să se spovedească sau să aibă o discuţie cu temă spirituală”, a spus Cosoroabă.

Potrivit acestuia, duhovnicul turiştilor va fi un preot adus din Germania şi va putea dialoga cu enoriaşii în limbile română, germană şi engleză.

Anul trecut, bisericile fortificate ale saşilor din Transilvania au fost vizitate de peste 695.000 de turişti români şi străini, susţine preotul Ştefan Cosoroabă.

Sursa www.agerpres.ro

Ultima oră

Comentariul meu