scandal în biserică - mitropolitul ardealului și-a ajutat copiii să își ia doctoratul. la propriu!
Foto Ana Poenariu- Mediafax

Încurcate sunt căile Domnului, dar și mai încurcate sunt cele pământești. O demonstrează încă o dată ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului. Și asta pentru că numele său apare pe două lucrări de doctorat, ca și coordonator de lucrare. Nimic deosebit, doar că doctoranzii pe care i-a ”coordonat” nu sunt nimeni alții decât doi dintre fiii săi. Întreaga încrengătură teologico-doctoro-studențească a fost descoperită de safielumina.ro.

Dan Alexandru Streza este unul dintre fiii Mitropolitului Laurențiu Streza. Tânărul a susținut lucrarea de doctorat în data de 25 noiembrie 2010. Și-a susținut teza în fața unei comisii de la Facultatea de Teologie din Sibiu, din care făcea parte chiar tatăl său. Numele acestuia se regăsește, în calitate de coordonator al lucrării, pe coperta tezei fiului. La acel moment Laurențiu Streza era decanul Facultății de Teologie din Sibiu și Arhiepiscop al Sibiului. Pe lângă aceste funcții el deținea și un loc în comisia de teologie a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), acolo unde se consfințește efectiv procedura de acordare a titlului de doctor.

Această ultimă calitate o avea și în anul 2005, atunci când alt fiu de-al său, Ciprian Streza, și-a susținut și el lucrarea de doctorat. A avut același îndrumător ca și fratele său- pe tatăl lor- Laurențiu Streza.
Cei de la safielumina.ro spun ca acesta nu este un caz singular întâlnit în Facultatea de Teologie de la Sibiu. ” cazul Streza ilustrează cât se poate de clar situația clasică a conflictului de interese. Dar el nu este nici pe departe singurul. Avem exemple multiple de cadre didactice de la Facultatea de Teologie din Sibiu care s-au îngrijit, din pozițiile universitare ocupate, de parcursul profesional al copiilor. În 2004 Sebastian Moldovan – în prezent profesor universitar la facultatea sibiană – devenea doctor sub coordonarea tatălui Ilie Moldovan. Tot în 2004 își lua lucrarea de doctorat și Constantin Oancea – în prezent conferențiar universitar –, sub îndrumarea socrului Dumitru Abrudan, decan la acea vreme al Facultății de Teologie”

Întreaga încrengătură a doctoratelor și coordonatorilor acestora din cadrul Facultății de Teologie Sibiu o puteți citi pe safielumina.ro.

Ultima oră

Comentariul meu