festivalul brânzei și țuicii de la rășinari premiat la bruxelles

Festivalul Brânzei și Țuicii organizat în fiecare an la Rășinari a fost recunoscut și la nivel European prin câștigarea Locului 3 la Secțiunea “Cele mai bune practici pentru dezvoltarea economiei locale în Destinațiile EDEN” în cadrul concursului lansat de Asociația EDEN, EDEN Network Association Innovation Prize 2018 la Bruxelles.

Festivalul Brânzei și Țuicii este un eveniment care oferă tuturor șansa să cunoască tradițile din Rășinari, să viziteze obiectivele turistice, să deguste delicioasele preparate tradiționale, dar și să se bucure de programul artistic oferit de îndrăgiți interpreți de muzică populară și ansambluri folclorice. Pentru a transmite și promova tradițile din unul dintre cele mai frumoase sate ale Romania, Rășinariul pe parcursul celor două zile ale Festivalului Branzei si Tuicii, vizitatorii pot gusta produse tradiţionale specifice Mărginimii Sibiului, brânzeturi, tocană de oaie la ceaun, sloiul de oaie, bulz ciobănesc, păstramă.

„Mărginimea Sibiului a intrat în Rețeaua de Destinații Europene de Excelență în Turism și gastronomie locală în decembrie 2015 și acum Mărginimea Sibiului prin Festivalul Brânzei și Țuicii a câștigat un loc onorant în cadrul Destinaților EDEN din Uniunea Europeană. Este o onoare, pentru că Mărginimea Sibiului merită să îi fie recunoscută valoarea, iar acest premiu ne obligă la mai mult, să încercăm să facem să fie şi mai vizibilă şi mai vizitată de către turişti” a declarat dl. Bogdan Bucur, primarul comunei Rășinarifestivalul brânzei și țuicii de la rășinari premiat la bruxelles

Proiectul EDEN a fost lansat în anul 2006 de Comisia Europeană, urmărind dezvoltarea turismului durabil, decongestionarea destinațiilor clasice, reducerea sezonalității, redirecționarea fluxurilor de turiști către destinații non-tradiționale.

Ultima oră

Comentariul meu