catolicii și protestanții sărbătoresc duminică paștele. mesajul primarului sibiului

Cea mai veche sărbătoare a creştinătăţii, Învierea Domnului și Paștele, este sărbătorit pe 1 aprilie de către credincioșii catolici și prostestanți. Primarul Sibiului a transmis un mesaj public cu această ocazie.

Paştele a fost sărbătorit încă din epoca apostolică.Cuvântul „Paşte” vine din ebraicul pesah – trecere. Paştele evreilor marchează trecerea „poporului ales” prin Marea Roşie, din robia Egiptului în pâmântul făgaduinţei, Canaan. Paştele creştinilor este, în primul rând, sărbatoarea Învierii Domnului.
Duminica, la Vatican, Papa rosteşte mesajul tradiţional „Urbi et Orbi” (către cetate şi lume) de la balconul central al bazilicii „Sfântul Petru”.
În anul 2025, catolicii vor sărbători din nou Paştele în aceeaşi zi cu ortodocşii. Din 1582, bisericile Catolică şi Ortodoxă folosesc calendare diferite, astfel că cea Catolică se ghidează după calendarul Gregorian, în timp ce Biserica Ortodoxă a păstrat calendarul Iulian.

Mesajul primarului Astrid Fodor
„Credincioșii catolici și evanghelici se pregătesc să primească Lumina Învierii și, prin aceasta, dovada biruinței credinței, a vieții asupra morții, a speranței asupra deznădejdii. Într-o lume plină de îndoială și cinism, aceste mesaje creștine ne aduc puțină liniște și optismul care ne fac să privim viața din perspectiva a ceea ce contează mai mult. Vă doresc ca Paștile să vă împrospăteze credința și lumina din suflete. Învierea Domnului să vă găsească deschiși cu mintea și spiritul către semnificația acestei sărbători care dă mai mult sens existenței noastre, care ne aduce mai aproape de cei din jurul nostru. Paște fericit și liniștit alături de cei dragi!” – Astrid Cora Fodor, Primarul Municipiului Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu