face cele mai frumoase fotografii bebelușilor - pozele tinerei din sibiu par desprinse din basme

Prima amintire cu bebelușul nou născut va fi fotografia făcută de tată, în incubator. Va fi cu siguranță cea mai prețioasă. Următoarele însă sunt la fel de importante. Veți dori cu siguranță ca peste ani să vă amintiți fețișoara micuță, mânuțele gingașe și piciorușele minuscule. Și cel mai potrivit este să aveți aceste imagini surprinse de un fotograf profesionist. Fotografia de nou născuți nu o poate face oricine, chiar dacă acum este un trend. În Sibiu există însă cineva care a făcut cursuri pentru astfel de fotografie, iar ce iasă din mâna ei…e artă.

face cele mai frumoase fotografii bebelușilor - pozele tinerei din sibiu par desprinse din basme

Workshop-uri și specializări
În ultimul timp pozele nou născuților au devenit un trend în albumul cu amintiri. Ca acestea să fie unele profesioniste, trebuie realizate de profesioniști. Fotografia nou născutului este diferită de orice alt gen de fotografie. Trebuie să ai anumite înclinații pentru acest lucru, și mai ales informații. Elena Prie este un fotograf din Sibiu care a învățat această nișă în fotografie. ”Am participat la numeroase cursuri și workshop-uri exact pe fotografia de nou născuți. Aici am învățat lucruri la care nu m-aș fi gândit înainte. Am învățat cum trebuie înfășat bebelușul pentru acele poze ca un cocon. De exemplu, mânuțele trebuie așezate într-un anumit fel pentru ca el să se simtă confortabil. La fel, și poziția piciorușelor este foarte importantă pentru a-i crea lui un confort”, explică Elena.

face cele mai frumoase fotografii bebelușilor - pozele tinerei din sibiu par desprinse din basme

Recuzita – nu doar un decor
Elena este fotograful de la Sever Sound, una din cele mai cunoscute firme de evenimente din Sibiu. Doar ea este cea care face poze de new born. Și pentru că e parte dintr-un concept, studio-ul în care lucrează este amenajat la standarde. ”Confortul pentru bebeluși este cel mai important. De aceea, în studio, în timpul ședinței foto avem 27 de grade celsius. Pentru ca micuțul să fie relaxat, în studio sunt create sunete speciale ca el sa se simtă în mediul lui. Avem un aparat care imită sunetul din burtică, ceea ce îl liniștește. Curățenia este extrem de importantă și suntem extrem de exigenți la acest capitol”, spune Elena.

face cele mai frumoase fotografii bebelușilor - pozele tinerei din sibiu par desprinse din basme
Studio-ul Elenei este amenajat și dotat cu recuzită special concepută pentru nou născuți

Și trecând peste detaliile tehnice, pentru ca rezultatul final să fie reușit, e nevoie de recuzită. Elena folosește obiecte cumpărate din Statele Unite, de la furnizori specializați. Nimic nu este ales la întâmplare. ”Ceea ce folosesc ca și decor sunt obiecte special realizate pentru new born. Toate au fost gândite pentru ca bebelușii să se simtă confortabil și mai ales să fie în siguranță. Aceste detalii ne diferențiază și ridică standardele la care noi lucrăm”, spune Elena.face cele mai frumoase fotografii bebelușilor - pozele tinerei din sibiu par desprinse din basme

Confortul și siguranța bebelușului
Este recomandat ca pozele de nou născut să fie făcute între 8 și 30 de zile de la naștere. ”Atunci bebelușul este foarte flexibil. Poate fi așezat cum vrei pentru poze. După 30 de zile încep colicii și va fi mai greu de lucrat”, explică Elena alte detalii învățate la cursurile de fotografie pentru nou născuți.
Pozițiile în care sunt așezați bebelușii nu le crează disconfort și nici nu îi pun în pericol. face cele mai frumoase fotografii bebelușilor - pozele tinerei din sibiu par desprinse din basme”Tot de la specialiști, în cadrul workshop-urilor la care am participat, am învățat cum trebuie așezați bebelușii, cum trebuie ”manevrați” pentru ca totul să se desfășoare în siguranță”, spune Elena.
Și pentru ca ședința foto să decurgă cât mai bine, bebelușul trebuie să fie liniștit și să simtă că în jurul lui totul este familiar. ”Nu recomand ca aceste ședințe să se facă în ziua botezului. Atunci este agitație, mama se aranjează, se machiază, bebelușul simte că ceva nu mai e la fel și e agitat. Nici eu, la ședințele foto nu mă machiez, nu mă parfumez…pentru că bebelușul nu trebuie să simtă altfel de mirosuri decât cele cu care e obișnuit”, spune Elena.

face cele mai frumoase fotografii bebelușilor - pozele tinerei din sibiu par desprinse din basme

Și…ședința foto
După ce toate detaliile au fost puse la punct, urmează ziua cea mare, cea a ședinței foto. Și dacă mămicile au vreo strângere de inimă, să stea liniștite, pentru că bebelușul lor este pe mâini bune. Și asta pentru că este evident că un astfel de job nu îl poate face decât cineva care iubește foarte mult copiii și are o legătură specială cu ei. face cele mai frumoase fotografii bebelușilor - pozele tinerei din sibiu par desprinse din basme”Mi se spune Nana, pentru că îmi plac foarte tare copiii. Mă joc, mă înțeleg, mă atașez de toți copiii din jurul meu. Unele mămici sunt mirate cum de reușesc să-i liniștesc pe cei mici dacă sunt agitați în timpul ședinței foto. Nu știu…se creează o legătură între noi”, spune Elena.

face cele mai frumoase fotografii bebelușilor - pozele tinerei din sibiu par desprinse din basmeMinunățiile care ies din aparatul foto al Elenei cu siguranță că vor fi cele mai frumoase amintiri cu micuții bebeluși. Zâmbetul, ochișorii care abia se deschid, cutele pielii, omulețul acela mic…toate detaliile vă vor aminti peste ani despre perioada de început a vieții copilașului. Și vor fi neprețuite. La fel de speciale vor fi amintirile de la botez sau cele de când mămica era însărcinată. Aniversările, Crăciunul, Paștele, momentele din familie, toate pot rămâne în albumul cu amintiri, pentru că Elena le va pune acolo prin fotografiile ei.

Și dacă nici așa nu sunteți convinși, cel mai bine e să vedeți ce pot face Elena și aparatul ei foto pe pagina de facebook fotografiedebebelusi.ro sau pe siteul cu același nume.

Ultima oră

Comentariul meu