ștefan firu se întoarce la șefia isj sibiu. a câștigat procesul cu ministerul educației

Veste bună pentru fostul Inspector Școlar General de la ISJ Sibiu. Curtea de Apel Alba Iulia a decis joi că Ștefan Firu a fost schimbat ilegal de către Ministerul Educației în vara anului trecut.

Ștefan Firu are șanse extem de mari să revină la șefia Inspectoratului Școlar Sibiu. În 18 august 2017, inspectorii generali şcolari din 13 judeţe au fost anunţaţi, printr-o informare transmisă prin fax după încheierea programului, că mandatul lor încetează începând cu 4 septembrie, întrucât la o evaluare făcută la cererea ministrului Educaţiei de pe atunci, Liviu Pop, ar fi fost descoperite mai multe nereguli în contractele lor de management. Printre cei concediați a fost și Ștefan Firu, aflat atunci în fruntea ISJ Sibiu.
Acesta a contestat decizia în instanță, iar joi Curtea de Apel Alba Iulia, i-a dat dreptate. ”Admite cererea formulata de reclamantul ŞTEFAN FIRU în contradictoriu cu pârâtul MINISTERUL EDUCAŢIEI NAŢIONALE. Suspenda executarea Ordinului nr. 4704 din 18.08.2017 prin care s-a dispus revocarea reclamantului din funcţia de inspector şcolar general al al Inspectoratului Şcolar al Judeţului Sibiu până la pronunţarea instanţei de fond asupra legalităţii acestui Ordin. Obliga pârâtul la repunerea în funcţie a reclamantului. Executorie” se arată în decizia dată de Curtea de Apel. Totuși aceasta poate fi atacată prin recurs de către Ministerul Educației, dar sunt șanse mari ca Firu să revină la Inspectorarul Școlar Sibiu, acolo unde în locul său a fost numită anul trecut Claudia Mery Sîmtion.

Ultima oră

Comentariul meu