fostul director al sibiu jazz festival plasat în arest la domiciliu
Foto: Justitiarul Sibian

Hilarius Johannes Konstantin Schmidt, fostul director al Festivalului de Jazz, a fost plasat în arest la domiciliu de către judecători. Aceștia au respins cererea de arest preventiv formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, dar au înlocuit-o cu cealaltă măsură.

Pentru o perioadă de 30 de zile, din data de 27 martie și până 25 aprilie, Schmidt nu are voie să părăsească domiciliul său.
În acest interval Schmidt are următoarea obligaţie: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat. Judecătorul i-a atras atenția fostului director că în caz de încălcare, cu rea – credinţă a măsurii sau obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

Citește aici ce s-a întâmplat când Schmidt a fost prins de polițiști

Schmidt este cercetat penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. Acesta a fost prins de polițiști în data de 24 martie. Era atât de beat că nu a putut sufla în etilotest. Analizele de sânge au arătat că avea o alcoolemie de 2,35.

Ultima oră

Comentariul meu