primarul cisnădiei, atac dur la adresa arhitectului șef al județului. se ia și de prefectură
foto: arhivă

Gheorghe Huja aduce acuzații dure la adresa a doi angajați ai Consiliului Județean și respectiv Prefecturii Sibiu. Primarul Cinsădiei îl acuză pe arhitectul șef al județului și pe cel care se ocupă de Direcția verificarea legalității, contencios și relații publice de la Prefectură, că pun piedici în calea dezvoltării orașului, prin punerea de ’’piedici’’ în calea câtorva proiecte.

În stilul caracteristic, Huja nu se dezice și folosește un limbaj pe alocuri chiar sub urban la adresa celor doi. I-a numit pe Drăgan Corneliu – Eugeniu și Roman Eugen ca fiind ,,eugeniile care fac legea în județul Sibiu’’, înt-un comunicat de presă remis miercuri dimineață către oradesibiu.ro.
’’Pentru a nu știu câta oară de când sunt primar al orașului Cisnădie, întâlnesc pe drumul actelor pentru un proiect, oameni, care prin răutatea lor, le place să pună piedici pentru a nu putea să duc la bun sfârșit un anumit proiect! Spun asta pentru că există în județul Sibiu, oameni cu funcții care nu fac altceva decât să pună bețe în roate primarilor care vor să realizeze ceva în orașul lor. Mi se pare de necrezut ca atunci când ai un proiect bun pentru cetațenii tăi, oameni din Consiliul Județean sau Prefectură să îți obstrucționeze toate demersurile, doar pentru că așa vor ei’’, își începe Huja, atacul.

’’Atenționare’’ pentru președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean
’’Pe această cale, vreau să o atenționez pe doamna președintă Daniela Cîmpean cu privire la domnul arhitect șef al Consiliului Județean Sibiu, Drăgan Corneliu – Eugeniu, în ideea în care acest dinozaur care le știe pe toate, nu face altceva decât să stopeze proiecte frumoase, care ar aduce beneficii orașului pe care îl conduc. Îmi pare rău că doamna președintă, pe care eu o apreciez și o respect pentru toată munca depusă în folosul tuturor sibienilor, trebuie să lucreze cu un astfel de personaj. Ca să fiu mai clar, vă dau un exemplu recent: domnul Drăgan Eugeniu cere abuziv Primăriei orașului Cisnădie un aviz de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română, doar pentru a pune frână unui proiect pe care dorim să îl demarăm. Nu îmi vine să cred cum toate fosilele din instituțiile statului au atâta putere și pot influența oamenii din jurul lor doar prin vorbe mincinoase și dezinformare. Toate instituțiile care mai au astfel de specimene angajate sunt trase înapoi, acesta fiind motivul principal pentru care țara asta nu evoluează nicicum; pentru că oamenii aștia nu fac decât să tragă de timp, să refuze, să anuleze, să obstrucționeze și să împiedice orice demers pentru realizarea unui proiect, bineînțeles asta se întâmplă atunci când ești de bună credință și nu oferi ,,eugenii”. Lucru pe care nu l-am făcut și nu o să-l fac niciodată, când știu că vreau si pot să fac un bine pentru cisnădienii mei fără să-mi creez vreo obligație la cineva. Ei așa au fost învățați și așa vor râmane până nu îi trimite cineva acasă’’, spune Huja în comunicatul de presă.

Angajat al prefecturii, acuzat de ’’cârdășie’’ cu Carabulea
Edilul Cisnădiei afirmă că nici Instituția Prefectului – Județul Sibiu nu duce lipsă de ,,eugenii”. ’’Acolo ,,lucrează” un domn pe numele Roman Eugen, alt deștept al județului, care, ani de zile ne-a împiedicat să punem în posesia de drept a oamenilor niște terenuri care le aparțin. Acest dinozaur, care a interpretat legea numai cum a vrut el, a pus tot felul de bețe în roate ca să obstrucționeze această punere în posesie. Datorită faptului că aceste terenuri au fost date de către Agentia Domeniile Statului în administrare domnului Carabulea, cetățeni ai orașului Cisnădie, care erau îndreptățiți să-și primească terenul, nu au putut intra în posesia lor din cauza motivelor aberante formulate de domnul Roman Eugen. Roman Eugen, fiind în cârdășie cu Carabulea, a tărăgănat ani de zile emiterea avizului de punere în posesie a terenurilor, iar toți prefecții care s-au perindat de-a lungul timpului în Instituția Prefectului, i-au dat crezare’’, mai spune Huja.

Huja propune o ’’curățenie’’
Primarul Cisnădiei nu se oprește aici cu atacurile. El face chiar propuneri către Prefectură și cere o curățenie în instituție, chiar dacă este evident că nu are o astfel de atribuție. ’’Despre doamna prefect Adela – Maria Muntean am auzit numai lucruri bune, sunt convis că este un om hotărât și corect, care din păcate trebuie să lucreze cu acest dinozaur, care de ani de zile a luat decizii numai după bunul plac. Probabil aceste valori ale societății știu să dea bine din gură și să facă impresii, iar când vine vorba de muncă, se blochează totul. Pentru ca această societate să meargă înainte, trebuie să vă scăpați de ei!
Eu sunt un om care se implică în orice proiect care aduce un plus orașului Cisnădie. Doar că cei din Jurassic Park nu pot și nu vor să înțeleagă lucrul ăsta. Ca mine, sunt convins că sunt multi primari, cărora aceștia le taie elanul și încearcă să-i împiedice cum pot ei, astfel suprimând multe proiecte frumoase pe care le puteam vedea acum, în județul Sibiu.
Pe această cale, fac un apel la doamnele care ne conduc județul: scapați-vă de dinozauri! Îndemn toți primarii să-și facă ,,curățenie” în instituție, așa cum mi-am făcut și eu, pentru că este timpul să nu mai lasăm niște incompetenți, obosiți, făra chef de muncă să decidă viitorul cetățenilor. Este timpul să facem o schimbare, să nu mai plecăm urechea la textele unor fosile, care nu fac decât să-și urmărească interesul. E păcat să rămânem la mâna unor îmbuibați care o duc bine pe banii noștri’’, încheie Huja în comunicatul său de presă.

Ultima oră

Comentariul meu