târgul de paști de la sibiu - va fi cea mai mare ediție de până acum
Foto Sebastian Marcovici

Mai e foarte puțin până la sărbătorile de Paști și la fel ca de Crăciun, în Piața Mare se va deschide târgul dedicat sărbătorii. Deși nu este la fel de spectaculos ca cel din iarnă, Târgul de Paști din acest an, a 9-a ediție, va fi cel mai mare de până acum.

Dacă în anii trecuți la Târgul din Piața Mare veneau 45 de comercianți, anul acesta vor fi 50 de căsuțe. Acestea vor fi deschise între 30 martie și 10 aprilie.

”La fel ca și în alți ani, mergem pe ceea ce se știe deja. Nici felul sărbătorii nu permite concerte sau altfel de manifestări de acest gen, așa că la târg se vor găsi produse specifice, în special cadouri. De la an la an încercăm să aducem comercianți sau chiar producători de lucruri hand-made, pentru că ne dorim să promovăm tot mai intens tradiționalul”, spune Andrei Drăgan, managerul evenimentului.

Cei care vor vei la târg sunt comercianți sau producători din 37 de județe ale țării. Vin la Sibiu cu lumanari decorative parfumate, coronite si ornamente pascale, bijuterii confectionate manual, oua de pasti realizate prin tehnica servetelului, cutii bijuterii, costume populare, cristale semipretioase. Vor fi și câteva căsuțe cu mâncare și o zonă de agrement pentru copii, iar trenulețul turistic va fi și el pus în funcțiune.

”Operatorii de turism includ în ofertele lor și Târgul de Paști de la Sibiu, dar cei mai mulți vizitatori sunt localnicii. Vin și turiștii cazați în Mărginime. Acum că vine și vremea frumoasă lumea o să iasă din case la plimbare și va veni și la târg. Din experiențele anilor trecuți, vânzarea se face pe timp de zi”, spune Andrei Drăgan.

Ultima oră

Comentariul meu