update s-a oprit apa și la tilișca. aproape 3000 de familii din mărginime rămân fără apă la robinete
FOTO arhivă

UPDATE A fost sistată furnizarea apei potabile și în localitatea Tilișca deoarece apa la sursă continua sa prezinte turbidități crescute.

Știre inițială: Sistemul de captare, tratare și înmagazinare a apei ce compune Uzina de apă Tilișca a fost puternic afectat de calitatea proastă a apei la sursă. Aproximativ 3.000 e persoane din Săliște și Vale au rămas marți fără apă la robinete după ce în sistem a intrat mâl provenit de la exploatările forestiere din zonă.

În cursul zilei de luni, 26 martie ac, apa pârîului Tilișcuța, care alimentează cu apă brută Uzina Tilișca, a prezentat un grad mare de încărcare cu mâl, urmare a exploarărilor forestiere din amonte.
În cursul după-amiezii de ieri, 26 martie ac, a fost sistată furnizarea apei în localitățile Tilișca, Galeș și, parția, în orașul Săliște. După o serie de manevre executate în sistem, s-a reușit restabilirea furnizării în Tilișca și Galeș, însă, marți dimineață a fost oprită furnizarea pentru toți abonații din Săliște și localitatea Vale.
În momentul de față se încearcă stabilirea cu exactitate a cauzelor ce au dus la periclitarea funcționării întregii Uzine de apă Tilișca, din primele cercetări rezultând faptul că sunt executate lucrări de exploatare forestieră de către Ocolul silvic ”Valea Cibinului”, fără respectarea normelor cu privire la protecția cursurilor de apă și fără înștiințarea prealabilă a operatorului public de servicii de alimentare cu apă, SC ”Apă Canal” SA Sibiu.
Pe lângă disconfortul creat abonaților, ”Apă Canal” Sibiu este nevoită să efectueze o serie de lucrări de decolmatare și igienizare a liniei de tratare și a rezervoarelor de înmagazinare a apei, lucrări ce presupun atât cheltuieli suplimentare cât și imposibilitatea asigurării serviciului în cele două localități, conform obligațiilor contractuale.

Ultima oră

Comentariul meu