unde poți găsi cele mai bune informații despre champions league

Indiferent de numele echipei de fotbal pe care o iubesc, pentru fanii europeni ai sportului rege, serile in care sunt programate meciuri in Champions League, cea mai spectaculoasa competitie europeana de fotbal intercluburi, raman unele de vis.

Intitulata Cupa Campionilor Europeni pana in anul 1992, competitia a debutat in sezonul 1955/1956 fiind similara Copei Libertadores din America de Sud. Desi a suferit cateva modificari in ceea ce priveste formatul sau de-a lungul timpului, Liga Campionilor, asa cum se numeste astazi, s-a aflat mereu in centrul atentiei, devenind un adevarat fenomen in fotbalul european contemporan. Cele mai bogate echipe ale Europei investesc an de an zeci de milioane de euro in transferuri si marketing, in speranta ca vor pune mana pe ravnitul trofeu, insa, din pacate pentru ele, banii nu sunt singurul aspect care conteaza in acest demers. Cel mai recent exemplu in acest sens este cel al francezilor de la PSG, care au parasit si in acest an UCL in faza optimilor, in ciuda miliardului de euro investit in ultimii 3-4 ani, 222 de milioane fiind platiti in 2017 doar pentru aducerea lui Neymar de la Barcelona.

Mai in gluma, mai in serios, daca ne uitam pe cifre, putem spune ca prima conditie pentru a avea sanse la cel mai pretios trofeu din fotbalul de pe ,,batranul continent’’ este ca Real Madrid sa se afle intr-o pasa proasta, ,,galacticii’’ castigand pana acum de 12 ori acest trofeu, in timp ce alte nume mari, cum ar fi Liverpool, FC Barcelona sau Bayern Munchen au reusit sa castige UCL de cate 5 ori fiecare. Locul 2 in acest clasament este ocupat de italienii de la AC Milan, cu 7 reusite pana in acest moment.

In mod destul de surpinzator, cel putin pentru cei tineri, acest ravnit trofeu a ajuns in trecut si in tara noastra, Steaua Bucuresti fiind singura echipa romaneasca de fotbal care a reusit sa castige competitia, pe 7 mai 1987, impunandu-se in fata Barcelonei la penalty-uri, cu scorul de 2-0. Seara a fost un istorica nu doar prin prisma cuceririi trofeului, ci si prin performanta reusita de Helmuth Duckadam, portarul Stelei, care a intrat in Cartea Recordurilor gratie celor 4 lovituri consecutive de pedeapsa aparate.

In acest sezon, Liga Campionilor a ajuns deja in faza sferturilor de finala, cele 8 echipe ramase in cursa urmand a se duela pentru un loc in semifinale, dupa cum urmeaza: Real Madrid vs Juventus Torino, Bayern Munchen vs Sevilla, FC Barcelona vs AS Roma si Liverpool vs Manchester City.

Un loc special il ocupa Liga Campionilor si in randul amatorilor de pariuri sportive, gradul de predictibilitate fiind mult mai mare in cazul UCL decat, de exemplu, in cazul competitiei numarul 2, Europa League, intitulata de multe ori pe buna dreptate ,,competitia surprizelor’’. De regula, cele mai proaspete informatii si sugestii despre partidele programate in Champions League le vei gasi in rubricile ,,ponturi fotbal azi’’ale site-urilor dedicate pariurilor sportive.

Incheiem acest articol exprimandu-ne speranta ca cele 11 partide care au mai ramas de disputat in actualul sezon al Ligii Campionilor, vor insemna tot atatea seri memorabile pentru iubitorii fotbalului, asa cum s-a intamplat in fiecare sezon din magia Champions League.

 

 

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu