update șofer de 74 ani, băut la volan. era atât de beat că nu a putut sufla în etilotest
Foto Arhivă

Sâmbătă, în jurul orei 14,30, în municipiul Sibiu, polițiștii rutieri au fost solicitați să acorde sprijin unui echipaj de jandarmi după ce au depistat un conducător auto care emana o puternică halenă alcoolică, pe strada Avram Iancu.

UPDATE – Șoferul băut a fost arestat
Hilarius Johannes Konstantin Schimdt a fost reținut de polițiștii sibieni pentru 24 de ore, după ce a fost prins beat la volan și cu alcoolemie record. Vorbim de un rezultat de 2,35 g/l alcool pur în sânge. Șoferul este fostul director al Festivalului Internațional de Jazz de la Sibiu. Detalii AICI!

ȘTIREA INIȚIALĂ
Sibianul în vârstă de 74 de ani nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, în schimb a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge.
De asemenea, în urma verificărilor, s-a constatat că dreptul de a conduce al bărbatului este anulat.
În consecință, polițiștii au întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având acest drept anulat, urmând ca, în funcție de rezultatul testului toxicologic, cercetările să se extindă și asupra infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, în cazul în care valoarea alcoolemiei în sânge este mai mare de 0,80 g/l.

Ultima oră

Comentariul meu