polițiștii spăgari din agnita nu mai sunt după gratii. decizie nouă a judecătorilor
Gihidiu Romeo (stânga) și Claudiu Badiu (dreapta) Foto: Facebook

Cei doi agenți de poliție din Agnita care în noiembrie 2017 au fost reținuți pentru mai multe acuzații printre care și de luare de mită și uz de fals, au scăpat de arestul preventiv. Romeo Ilie Ghidiu și Claudiu Badiu sunt în arest la domiciliu.

Cei doi au cerut chiar și schimbarea măsurii de arest la domiciliu, dar în urmă cu câteva zile judecătorii au respins această cerere. ”Se menţine măsura arestului la domiciliu luată faţă de inculpaţii: B C și G R I. Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar formulată de inculpatul Badiu Claudiu personal şi prin apărător ales”, se arată în motivarea soluției Tribunalului Sibiu.
Claudiu Badiu și are 28 de ani. A fost încadrat în poliție în anul 2010, iar acum are gradul de agent principal la Poliția de Proximitate Agnita. Colegul său, Romeo Ilie Ghidiu, are 45 de ani.
Agenți de poliție din Agnita au fost în noiembrie 2017 de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, fiind acuzați printre altele de luare de mită și uz de fals. Aceștia erau cunoscuți pentru că acceptau orice șpagă pentru a face favoruri infractorilor sau pentru a închide ochii la mai multe infracțiuni.
VEZI AICI CUM ACȚIONAU POLIȚIȘTII ȘI FAPTELE DE CARE SUNT ACUZAȚI
Romeo Ilie Ghidiu a comis 5 infracţiuni de luare de mită, 8 infracţiuni de abuz în serviciu, în forma autoratului şi instigării, 3 infracţiuni de fals intelectual, în forma autoratului şi instigării, 1 infracţiune de divulgare a informaţiilor secret de serviciu sau nepublice, în formă continuată, şi 1 infracţiune de favorizarea făptuitorului, în timp ce, în sarcina agentului de poliţie Claudiu Badiu s-a reţinut săvârşirea a 5 infracţiuni de luare de mită (în forma autoratului şi a complicităţii), 2 infracţiuni de dare de mită (în forma autoratului şi a instigării), 4 infracţiuni de abuz în serviciu, 2 infracţiuni de favorizare a făptuitorului şi 1 infracţiune de divulgare a informaţiilor secret de serviciu sau nepublice.

Ultima oră

Comentariul meu