manevră a lui dragnea - a ’’furat’’ un jucător de la fc hermannstadt ca să joace la echipa lui din liga 3

Plecarea portarului Horațiu Moldovan de la FC Hermannstadt la Voința Turnu Măgurele a surprins pe multă lume. Jucătorul e al lui CFR Cluj, dar aceștia nu au vrut să îl mai lase la Sibiu și în ultima zi de transferuri l-au chemat înapoi, fără prea mari explicații.

Sibienii s-au supărat dar clujenilor nu le-a păsat. A II-a zi l-au dat pe Moldovan să joace în liga 3 în loc să îl lase să joace la o echipă ce luptă la promovarea în liga 1. Misterul s-a risipit imediat. Patronul de la CFR a fost rugat de către cineva de la echipa care se zvonește că e susținută masiv de liderul PSD, Liviu Dragnea, să îl ia pe Moldovan de la Sibiu și să îl trimită apoi să joace la Măgurele, conform unei anchete a celor de la pressone.ro.

manevră a lui dragnea - a ’’furat’’ un jucător de la fc hermannstadt ca să joace la echipa lui din liga 3

Liviu Dragnea are echipă de fotbal. O conduc șoferul său, Mădălin Ioniță, și fiul său, Valentin Dragnea. Voința Turnu Măgurele joacă în Liga a treia, la Săelele, comuna unde a copilărit preşedintele PSD. Asta până când va fi gata arena de 2.000 de locuri din oraşul Turnu Măgurele, care va costa în jur de 3 milioane de euro, bani de la Compania Națională de Investiții. O investiție strategică pentru o echipă care adună câteva zeci de suporteri la meciuri.
„Dragnea ridică noul Scornicești! Echipa din satul în care s-a născut șeful PSD transferă fotbaliști din prima ligă și dă salarii mai mari ca în Liga 1”, titra, în vara lui 2017, Gazeta Sporturilor.
Clubul tocmai ajunsese în Liga a treia și își fixase ca obiectiv o nouă promovare. Chiar dacă există voință politică, teleormănenii sunt acum, după a doua etapă din retur, la 8 puncte în urma liderului, Petrolul. Ascensiunea le-a fost frânată, pentru moment, de echipa suporterilor din Ploiești.
CFR Cluj e pe primul loc în Liga 1, unde se bate la titlu cu Steaua și Craiova. Ce legătură e între Voința Turnu Măgurele și gruparea antrenată de Dan Petrescu?

Niciuna, în mod normal. Numai că, recent, clujenii au direcționat un jucător spre Turnu Măgurele, o mutare lipsită de orice logică. E vorba despre un portar de perspectivă, Horațiu Moldovan, în vârstă de 20 de ani.
Acesta era împrumutat de CFR la FC Hermannstadt, în Liga a doua, fiind unul dintre oamenii de bază ai echipei. Sibienii îi plăteau integral contractul, deci CFR nu avea cheltuieli cu el.
„Cum să vrea să plece de la o echipă care se bate la promovare în Liga 1?”
Horaţiu Moldovan apărase în Cupa României, fără să ia gol, în meciurile în care Sibiul a trecut de Juventus București și de FC Voluntari, formații din Liga 1.
În 19 februarie − ultima zi de transferuri, oficialii lui CFR Cluj au sunat la Sibiu: Avem nevoie de Horațiu Moldovan. Reziliem contractul de împrumut, jucătorul se întoarce la noi.
O precipitare de neînțeles și o problemă pentru cei de la FC Hermannstadt care, contracronometru, erau puși în situația de a găsi un înlocuitor.
O clauză din contract le permitea celor de la CFR să-l readucă oricând la echipă. În aceeași zi, Horațiu Moldovan a fost obligat însă să semneze cu Voinţa Turnu Măgurele.
N-a vrut să plece de la Sibiu, dar şefii de la CFR Cluj l-au amenințat că-l vor da afară dacă refuză transferul temporar la echipa lui Dragnea.
Ce înțelege un tânăr de 20 de ani când clubul la care a crescut și care pretinde că se îngrijește de viitorul său îl ia de la Liga a doua și-l trimite într-un eșalon inferior?
Nimic, probabil. Practic, echipa la care s-a format i-a făcut un moft unui politician care, întâmplător, are echipă de fotbal, iar aceasta avea nevoie de un portar. Nimeni nu s-a gândit nicio clipă la jucător.
„Cei de la CFR au considerat că trebuie să-l cheme înapoi. Au făcut-o în ultima zi de transferuri. Puteau să-l cheme de la începutul iernii, să ne anunțe din timp, să știm să ne pregătim, să nu ne bazăm pe el. Era cu totul altceva. Mă rog, asta a fost decizia lor, am trecut peste ea, să fie sănătoși. M-au sunat și Bogdan Mara, și persoana care se ocupă de partea juridică la CFR, spunându-mi că e jucătorul lor și au nevoie de el. Juca la noi de un an. El n-a vrut să plece, cum să vrea? Am înțeles că a ajuns pe la Liga a treia, împrumutat pe nu știu unde. Cum să vrea să plece de la o echipă care se bate la promovare în Liga 1, unde era deja integrat şi apreciat? Și să meargă la un club de Liga a treia, unde nu cunoaște pe nimeni și unde nici nu știu ce obiectiv e? Am făcut tot ce a depins de noi. Ne-am rugat de cei de la CFR, apoi am încercat să adoptăm o poziție de forță, dar degeaba. Aș fi înțeles dacă-l luau să-l țină pentru ei, aș fi zis − da, au nevoie de portar, l-au urmărit la noi și vor să-l aibă în lot. L-au luat de la Sibiu și a ajuns pe la Turnu Măgurele”, a declarat, pentru PressOne, președintele sibienilor, Teodor Birț.

Bogdan Mara, fost fotbalist la Dinamo, Alaves şi Urziceni, este acum directorul sportiv al clubului CFR Cluj.
Spune că l-a luat pe Horaţiu Moldovan de la Sibiu pentru că nu juca.
„Avusesem o înțelegere cu Sibiul, că băiatul trebuie să joace. Nu-l puteam lăsa acolo după ce l-au folosit un singur meci în Cupa României (portarul adunase cinci prezențe în tur − n.r.).
N-are legătură cu Dragnea, cu Nedragnea. La Măgurele a fost dorit și gata. Ce era, să stea să se uite la alții cum apără?”, a comentat Bogdan Mara.
CFR Cluj are și echipa a doua, care joacă în același eșalon ca Voința Măgurele.
La CFR II joacă titular şi Adrian Rus (24 de ani), fiul chestorului Toma Rus, fost şef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate din Poliţia Română.

„Domnu’ Dragnea are echipă? Nu știam, nu știam”
Patronul din acte al clubului CFR, Marian Băgăcean − auditor financiar în Cluj-Napoca −, a încercat să explice necesitatea mutării lui Horaţiu Moldovan la echipa lui Dragnea.
„De ce să fie lipsită de logică? Faptul că nu se vede logica nu înseamnă că nu are o logică”.
Cădem de acord asupra acestui aspect.
„Nu știu să vă dau toate detaliile, de ce l-am luat de la Sibiu. Poate că cei de la Sibiu nu l-au mai dorit”, s-a eschivat acesta.
Citiți continuarea, AICI.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică