trafic reconfigurat pe calea dumbrăvii. bandă specială pentru autobuze

Primăria Sibiu a comandat un studiu de trafic pentru unul din cele mai aglomerate bulevarde din oraș- Calea Dumbrăvii. S-au luat în considerare mai multe scenarii, dar la final unul dinre acestea a fost recomandat Primăriei: menținerea sensului unic, desființarea locurilor de parcare și crearea unei benzi pentru autobuze și una pentru bicicliști.

Studiul a luat în considerare întreaga rețea din zona Calea Dumbrăvii, adică străzile adiacente și străzile paralele, respectiv str. Octavian Goga
– str. Bahluiului și str. Cisnădiei – str. Siretului, care generează un trafic complex în
Zonă.

Așa cum era de așteptat, cei care au întocmit studiul au observat că Circulația autovehiculelor se desfășoară cu dificultate în zona Calea Cisnădiei– Strada Siretului, din cauza punctului unic de acces în Municipiul Sibiu dinspre localitatea Cisnădie. Pentru rezolvarea acestei probleme însă au recomandat analizarea soluțiilor de tranzit în zonă mult mai amănunțit.

”-Rutele de transport public sunt deviate pe direcția spre sud, din cauza sensului unic de pe Calea Dumbrăvii, iar pe direcția spre nord, din cauza sensurilor unice de pe str. Octavian Goga și Calea Cisnădiei, ceea ce conduce la creșterea timpului de călătorie pe direcțiile respective, pentru utilizatorii acestui mod de transport.
-Inexistența unor benzi dedicate pentru transportul public, ceea ce conduce la întârzieri suplimentare pentru utilizatorii acestui mijloc de transport, din cauza congestiilor de circulație care afectează și traficul privat.
-Se constată lipsa infrastructurii specifice pentru deplasarea cu bicicleta, ceea ce reprezintă un punct slab, în special datorită caracteristicii străzii Calea Dumbrăvii spre unele dintre principalele puncte de divertisment din Municipiul Sibiu.”- acestea sunt cele trei elemente care au i-au condus pe cei care au realizat studiul la concluzia că zona Calea Dumbrăvii trebuie reconfigurată. Iar soluția propusă de ei este aceea de a menține sensul unic pentru vehicule private între Piața Aurel Vlaicu și intersecția Str. Calea Dumbrăvii – Str. Bahluiului – Str. Siretului, desființarea parcărilor de pe partea vestică a străzii. Acest lucru ar face loc unei benzi pentru autobuze pe direcția Nord-Sud. O bandă pentru bicicliști ar fi și ea de ajutor, pe tronsonul dintre Piața Aurel Vlaicu și Str. Bahluiului care se va continua, ulterior până în zona de agrement Parc Dumbravă. Municipalitatea va ține cont de acest studiu atunci când se va lua în calcul reabilitarea și reconfigurarea traficului în zonă.

Ultima oră

Comentariul meu