video – primarul sibiului despre legea sportului: e o lege care lasă lucrurile neclarificate

Edilul șef al Sibiului a vorbit marți dimineață despre noua lege a Sportului în baza căreia primăriile pot aloca până la cinci la sută pentru finanțarea cluburilor sportive. Astrid Fodor spune că unele articole din lege pun piedici în finanțarea sportului de performanță.

Legea care a stârnit atâtea controverse și a pus practic piedică unei finanțări directe pentru echipa de baschet CSU Sibiu este ușor criticată de primarul Astrid Fodor. Aceasta spune că acele articole de lege care fac ca finanțarea echipei de baschet CSU Sibiu, să nu fie eligibilă (DETALII AICI), lasă lucrurile neclarificate în ceea ce privește finanțarea sportului de performanță în România. ”Este o lege care lasă lucrurile neclarificate, dar cred ca se vor clarifica toate aspectele pentru că nu e problema doar a Sibiului, ci a tuturor care au cluburi profesioniste și doresc să finanțeze sportul. Ar fi o soluție modificarea acelor articole, dar oricum, indiferent de ce scrie sau nu scrie de ajutorul de stat, este legislația europeană care trebuie respectată. Chiar dacă nu se face o referire acum în lege, nu poți să faci abstracție de ea, mai ales că acum o cunoaștem, legea făcând referire la această legislație europeană”, a spus Fodor.
CITEȘTE ȘI: CSU Sibiu nu mai primește milionul de euro de la Primărie. Adio finanțare directă!
Aceasta spune că legea ar trebui cumva să sufere mici modificări pentru ca sportul de performanță să poată fi susținut financiar de către primării. ”Echipele trebuie să fie ajutate, iar după ce vor sta pe picioarele lor nu mai au nevoie de susținere. Dar, până atunci trebuie ajutate, nu poți să crești dacă nu ești ajutat financiar. Și sportul are nevoie de bani, așa cum și cultura are nevoie de bani”, a opinat primarul Sibiului.
Reamintim că CSU Sibiu nu a putut să beneficieze de finanțare directă de la bugetul local prin legea sportului, pentru că cei de la Consiliul Concurenței au anunțat că echipa nu este eligibilă din două puncte de vedere. Detalii, AICI.

Vedeți mai sus înregistrarea conferinței de presă a primarului Astrid Fodor.

Ultima oră

Comentariul meu