risc mare de avalanșă în zona bâlea lac. zăpadă de doi metri și jumătate
Foto Arhivă

Dacă aveți de gând să vă aventurați în zona Bâlea Lac atunci ar fi bine să folosiți doar căile sigure de acces, respectiv telecabina. În zonă pericolul producerii de avalanșe este destul de mare.

Meteorologii avertizează că este risc însemnat, de gradul trei, de producere de avalanşe la peste 1.800 metri altitudine în masivele Bucegi şi Făgăraş, fiind vizată şi zona turistică Bâlea Lac, unde se înregistrează cel mai mare strat de zăpadă din judeţ, de aproape doi metri jumătate, anunță Agerpres. Sub altitudinea de 1.800 de metri din masivele Bucegi şi Făgăraş, riscul de avalanşă este moderat, de gradul doi pe o scară de la unu la cinci.
Potrivit meteorologilor, în următoarele 24 de ore vremea va fi rece în munţii Bucegi şi Făgăraş. Cerul va fi mai mult noros şi local va ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale de 50-70 km/h în zona înaltă, din sector vestic în cursul acestei seri şi din sector sudic miercuri, viscolind şi spulberând zăpada. Local se va semnala ceaţă asociată şi cu depunere chiciură.

Ultima oră

Comentariul meu