fdgr are oficial un nou președinte. pe zeno-karl pinter
Zeno-Karl Pinter este noul lider al FDGR. Astrid Fodor a fost aleasă vicepreședinte

Forumul Democrat al Germanilor din România are începând de vineri un nou președinte. Noul Consiliu de Conducere i-a dat gir lui Zeno-Karl Pinter la șefia partidului. Astrid Fodor a fost aleasă ca vicepreședinte.

Consiliul de Conducere al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) s-a întrunit vineri în prima sa şedinţă ordinară din anul 2018. Întrunirea a avut loc în în Sala oglinzilor la sediul FDGR din Sibiu. Ordinea de zi a cuprins aprobarea protocolului şedinţei Consiliului de Conducere din 18 noiembrie 2017, un tur de orizont asupra problemelor politice, proiectul strategiei „Forum 2030“, o informare asupra stadiului înfiinţării Fundaţiei pentru Promovarea Culturii Germane din România, o informare asupra legislaţiei privind protecţia datelor cu caracter personal, proiectul de buget pentru 2018 cât şi discutarea unor probleme curente.
Surpriza întrunirii a fost furnizată de Hans Klein, cel care a declarat că nu mai dorește încă un mandat în fruntea FDGR-ului și în consecință nu mai candidează pentru funcția de președinte. S-au făcut apoi 12 propuneri pentru locurile din Consiliul Director, iar câștig de cauză au avut nouă. Astfel Astrid Fodor, Hans-Georg Junesch, Gerold Hermann, Zeno-Karl Pinter, Gertrud Krech, Monika Hay, Corina Bokor, Wiegand Fleischer și Gerhard Guist, sunt cei care fac parte din noua structură de conducere a FDGR-ului. Președinte a fost ales Zeno-Karl Pinter. ’’Noul consiliu director i-a ales apoi pe domnul prof. Zeno-Karl Pinter pentru funcția de președinte al FDG Sibiu, iar pe doamna primar Astrid Fodor pentru funcția de vicepreședinte’’, se arată într-un anunț făcut de FDGR.

Ultima oră

Comentariul meu