video foto până în iunie 2019 va fi gata autostrada sibiu – nădlac. mai puțin 15 kilometri

Asociația Pro Infrastructură estimează că cel mai târziu în a doua jumătate a anului 2019 vom circula pe autostradă de la Sibiu și până la Nădlac. Excepție face un tronson de 15 km între Margina și Holdea, care vor fi gata în vreo cinci ani.

Secțiunea lipsă de autostradă dintre cele două localități conține vestitele tuneluri de pe Autostrada A1 Lugoj-Deva lot 2 care nu au fost încă scoase la licitație de CNAIR și nu se preconizează că se va întâmpla acest lucru în viitorul apropiat.

video foto până în iunie 2019 va fi gata autostrada sibiu – nădlac. mai puțin 15 kilometri
Așa arată drumul între Margina și Holdea

”Noi credem că un termen optimist pentru finalizarea acestor tuneluri ar fi abia anul 2023, termen condiționat de o implicare profesionistă a decidenților din CNAIR în deblocarea acestui proiect”, estimează cei de la Asociația Pro Infrastructură.Astfel în 2019 vom avea 335 km de autostradă neîntreruptă între Nădlac și Sibiu, cu excepția acestui mini-segment lipsă unde șoferii sunt nevoiți să circule pe 15 km din DN68A. ”Traficul tot mai mare, atras de existența autostrăzii pe 96% din distanța dintre Sibiu și graniță, va trebui să circule pe restul de 4% din distanță pe un drum național îngust, virajat, deosebit de periculos, calitatea asfaltului fiind execrabilă, după cum puteți observa în filmarea de la bordul mașinii. Deși Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere este conștientă de această situație, nu a făcut nimic în ultimii ani, cu excepția unor peticiri locale de o calitate îndoielnică, “lucrări” care oricum nu rezistă în fața camioanelor, autoturismelor și intemperiilor (caniculă, îngheț-dezgheț). video foto până în iunie 2019 va fi gata autostrada sibiu – nădlac. mai puțin 15 kilometriÎn ritmul actual, fără măsuri temeinice urgent executate, traficul infernal va face acest drum impracticabil. Solicităm CNAIR să realizeze, cu ajutorul departamentului de proiectare din subordine, un proiect de modernizare a acestui drum și să deruleze în cel mai scurt timp toate etapele necesare execuției în teren”, mai spus cei de la Asociația Pro Infrastructură, pe pagina oficială de Facebook.

YouTube video

Urmăriți mai sus filmarea de la bord și observați traficul și starea deplorabilă a asfaltului pe DN68A, în special între localitățile Ohaba și Coșava.

Ultima oră

Comentariul meu