VIDEO FOTO Pod prăbușit peste o autostradă. Cel puțin câteva persoane au murit

Tragedie pe o autostradă din Statele Unite ale Americii. Un pod pietonal s-a prăbușit peste o autostradă cu șase benzi de mers în Miami.

Un pod pietonal de acces la Universitatea Internaţională din Florida (FIU) s-a surpat joi, la Miami, pe o autostradă cu şase benzi şi a ucis mai multe persoane, potrivit presei americane care citează poliţia, relatează AFP, citat de news.ro. Unul dintre constructorii podului, MCM Construction, a confirmat pe pagina de facebook că cel puţin o persoanăa murit şi că mai multe alte persoane au fost rănite.
Potrivit unor imagini transmise de televiziuni, mai multe maşini au fost prinse când s-a surpat podul. O macara imensă şi mai multe ambulanţe erau la faţa locului şi încercau să îndepărteze molozul pentru a evacua răniţii.
Două întreprinderi, MCM Construction şi FIGG Bridge Design, au lucrat împreună la construcţia podului.
Universitatea, care s-a declarat ”şocată şi întristată”, a postat săptămâna trecută, pe Twitter, o înregistrare video a podului acoperit, pe cale de a fi instalat, într-o singură bucată, în urale.

”Acest pod pietonal, unic în genul său, alunecă la loc”, a scris ea, citându-şi preşedintele, Mark B. Rosenberg: ”FIU vrea să construiască poduri şi să asigure securitatea studenţilor săi. Acest proiect ne permite să ne realizăm misiunea”.


Podul, instalat sâmbătă, nu a fost încă deschis publicului şi urma sădea către dormitoare în cale locuiesc studenţi. În imagini nu apar scări de acces.
Potrivit ziarului local „Miami Herald”, care a consacrat un articol acestui pod în weekend, lucrarea cântărea 950 de tone şi urma să fie finalizată în 2019.

Ultima oră

Comentariul meu