magazinul din sibiu unde găsești doar pantofi din piele naturală. mica afacere are succes

Toată lumea știe că un pantof, ca să fie de calitate, trebuie în primul rând să fie din piele. Apoi, calapodul trebuie să fie bine gândit și apoi lucrat. Dacă ai norocul să găsești astfel de pantofi, și să îți mai placă și modelul și culoarea, te poți considera norocos. Dar de câte ori nu ați intrat într-un magazin și ați plecat nemulțumiți? La Sibiu însă, de ceva ani, există un magazin care le are pe toate: calitate, pantofi din piele naturală, modele frumoase, prețuri bune. Adelina, căci așa se numește magazinul, e pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, la numărul 12.

Deschis din nevoie
Mihai Topârcean este sibianul care în anul 2012 a riscat și a deschis un magazin de pantofi lucrați exclusiv din piele. ”La vremea aceea fetița mea avea doi ani. Căutând să îi cumpărăm încălțăminte de calitate ne-am dat seama că avem foarte puține opțiuni. Așa m-am gândit că ar fi fost bun un magazin în care să intri și să găsești încălțăminte de calitate, diversificată, din piele”, povestește Mihai Topârcean.

Aceasta a fost ideea de început. Apoi s-a gândit că cel mai bine ar fi ca pantofii să fie lucrați în România. ”Pe lângă faptul că se găsea în foarte puține locuri încălțăminte pentru copii din piele, prețurile erau mari, și erau produse în alte țări. Așa că am zis că dacă tot e să deschid un magazin să fie doar cu producători autohtoni”, își amintește Mihai.
I-a luat ceva timp și energie să caute producători români de încălțăminte din piele, pentru copii. Cam multe criterii de îndeplinit, dar a reușit. Așa că a găsit o locație chiar în buricul târgului, a cumpărat marfă și a deschis.

magazinul din sibiu unde găsești doar pantofi din piele naturală. mica afacere are succes
Mihai Topârcean este mereu prezent în magazin

Raport calitate- preț
Investiția inițială a fost de 6.000 de euro, dar în lunile următoare Mihai a investit peste 50.000 de euro în tot ce înseamnă marfă, promovare, furnizori. ”M-am gândit la început dacă o să meargă sau nu. Dar eu am terminat științe economice, așa că am știu cum să fac să meargă. Am făcut un mic studiu, am văzut că în Sibiu există un segment de populație care își dorește așa ceva pentru copii, așa că i-am dat drumul. Am făcut și publicitate, ca să afle lumea, iar apoi vestea s-a dus de la un client la altul”, spune Mihai.

Acum la Adelina se găsește încălțăminte de la 10 producători din România. ”La început am avut doar producători de la noi, acum avem și din Italia, dar în continuare toți pantofii sunt 100% piele. Asta a fost ideea de la început și pe asta mergem în continuare. Între timp însă am adus și pantofi pentru adulți, pentru că venind cu copiii, părinții întrebau și de încălțăminte pentru ei, și așa ne-am diversificat oferta”, spune Mihai Topârcean.

Prețurile pantofilor nu sunt mari în comparație cu calitatea lor. ”Reușim să menținem prețuri decente pentru că în timp am ajuns la un rulaj de marfă foarte mare, cam 5.000 de perechi de copii și adulți pe an, și așa am obținut și discount-uri tot mai mari de la producători. Nici adaosul nostru nu e foarte mare, și așa se ajunge ca o pereche de încălțări de vară se se învârtă undeva la 100 de lei, iar cele de iarnă un pic peste 200 de lei”, spune Mihai Topârcean.

magazinul din sibiu unde găsești doar pantofi din piele naturală. mica afacere are succes
La magazinul Adelina se găsește doar încălțăminte din piele

Vrea să devină ”regele” pantofilor din piele
Mihai Topârcean a deschis deja un magazin la Brașov și are planuri mari. ”Peste tot în țară se cer pantofi de calitate, mai ales pentru copii. Pentru ei este mult mai important, pentru că sunt în creștere, piciorul lor se schimbă foarte des ca mărime și formă. Noi alegem produsele pe care le comercializăm astfel încât părintele să poată alege dintre modele diferite, potrivite și pentru un picioruș mai subțire, și pentru unul mai grăsuț, pantofi mai înalți…ei, problema asta există în toată țara. Nu se găsește un magazin care să aibă doar pantofi din piele pentru copii”, spune Mihai.

Așa că după Brașov, următorul magazin conceput exact pe această idee îl va deschide la București. Mai în glumă, mai în serios, Mihai spune că va deveni ”regele” magazinelor cu pantofi. ”Anul acesta sigur urmează un magazin în București. Apoi am în vedere și late orașe mari din țară, dar în principiu aș dori să dezvolt o franciză. Să vând ideea și conceptul de afacere”.
Și uite așa, de la Sibiu pleacă încă o idee grozavă de afacere, pornită din nevoia de calitate.

 

Ultima oră

Comentariul meu