Coduri portocaliu și galben în județul Sibiu. Pericol mare de inundații
Foto: arhivă

Conform avertizărilor hidrologice, râurile din județul Sibiu se află sub incidența Codurilor Galben și Portocaliu de inundații. Joi seara nu erau drumuri blocate sau case în pericol de a fi inundate.

Astfel că, râurile Târnava Mare și Târnava Mică se vor afla sub incidența codului galben de inundații cu posibile depășiri ale cotelor de apărare, până mâine, 16.03.2018, la ora 20.00, iar râul Olt se va afla sub incidența codului portocaliu de inundații până maine,16.03.2018, la ora 12.00.
Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, ISU Sibiu a înștiințat comitetele locale pentru situații de urgență și instituțiile cu rol în gestionarea fenomenelor hidrologice periculoase, în vederea luării măsurilor ce se impun în astfel de situații. Potrivit informațiilor primite în dispeceratul ISU Sibiu, de la primarii, au fost inundate în cursul zilei de astăzi aprox. 25 ha de teren agricol pe raza localității Dumbrăveni, apa retrăgându-se pana în acest moment pe o suprafață de 15%, și alte 20ha pe raza localității Târnava. Nu sunt drumuri blocate sau case în pericol de a fi inundate. În continuare, ISU Sibiu impreuna cu instituțiile cu rol în gestionarea fenomenelor hidrologice periculoase monitorizează situația, fiind pregătit sa intervină dacă va fi nevoie. foto: arhivă

Ultima oră

Comentariul meu