sibienii invitați să participe la "marșul pentru viață" în weekend

În municipiul Sibiu, Marșul pentru Viață 2018 se va desfășura în intervalul 13:00 – 15:00, având ca punct de pornire esplanada din fața bisericii de pe Bd. Mihai Viteazul.

În perioada 1-31 martie 2018, în numeroase localități din România și Republica Moldova, se vor desfășura o serie de activități puse sub genericul Luna pentru Viață, având ca moment principal Marșul pentru Viață 2018 – „O lume pentru viață”, organizat sâmbătă, 24 martie a.c.
Marșul pentru Viață este la a VIII-a ediție națională. Tema „O lume pentru viață” oferă posibilitatea dezbaterii necesității, posibilității și eficienței sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină. De altfel, măsura responsabilității și dezvoltării unei societăți este dată de măsura protejării vieții fiecărui membru al ei.
La nivel național, aceste manifestări nu au un organizator unic, ci în fiecare oraș sau localitate există organizatori locali independenți, care reprezintă diferite organizații pro-viață locale sau diferite culte.
În Municipiul Sibiu, Marșul pentru Viață 2018 are o serie de organizatori, dintre care amintim: grupul Studenți pentru Viață Sibiu, Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români – filiala Sibiu, Arhiepiscopia Ortodoxă Română Sibiu, Alianța Evanghelică din România (Cultul Baptist, Cultul Penticostal, cultul Creștin după Evanghelie), Organizația Tinerilor din Sibiu (OTS), Asociația Părinți pentru Viitor, Asociația Dia.Logos, Centrul de consiliere Mama.
În municipiul Sibiu, Marșul pentru Viață 2018 se va desfășura în intervalul 13:00 – 15:00, având ca punct de pornire esplanada din fața bisericii de pe Bd. Mihai Viteazul. Traseul marșului se va desfășura pe ruta Bd. Mihai Viteazul – Calea Dumbrăvii – Piața Unirii – str. Nicolae Bălcescu – Piața Mare. În Piața Mare, pe o scenă special amenajată pentru acest moment, se vor ține câteva discursuri-mărturii pro-viață și pro-familie.
Prin organizarea acestui eveniment se dorește transmiterea în societate a unui mesaj pro-viață și pro-familie, de conștientizare a opiniei publice asupra faptului că viața reprezintă cel mai de preț dar făcut oamenilor de către Dumnezeu. Venirea pe lume a unui copil și primirea lui în viața noastră, cu dragoste, cu bucurie și cu responsabilitate, reprezintă una din cele mai mari binecuvântări pe care un om le poate primi.

Ultima oră

Comentariul meu