bătrân ucis de un copil beat la fântânele. intrase peste el în casă
Foto Arhivă

Un copil de 14 ani a fost reținut de poliție ca principal suspect în cazul unei crime săvârșită în noaptea de 6 spre 7 martie în satul Fântânele. Minorul l-a ucis pe un bătrân de 70 de ani după ce acesta din urmă l-a prins că a sărit gardul și a intrat în casă peste el. A izbucnit un scandal, iar copilul l-a lovit cu cruzime cu pumnii și picioarele pe bătrân. Omul a fost găsit mort două zile mai târziu.

Prim procuror adjunct Tatu Călin, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu şi cms. şef Ivancea Tiberiu, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu, sunt împuterniciţi să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Pe 8 martie 2018 lucrători din cadrul Poliţiei Oraşului Sălişte au fost sesizaţi prin Sistemul Naţional Unic Apel de Urgenţă 112 cu privire la existenţa cadavrului persoanei C.Ş., de 70 ani, în locuinţa acestuia din satul Fântânele, judeţ Sibiu.
În data de 09.03.2018, în urma efectuării necropsiei cadavrului s-a constatat că moartea acestuia a fost violentă şi s-a datorat comei consecutive unui traumatism cranio-facial cu fracturi ale neuro şi viscero craniului, cu hemoragie subarahnoidiană şi intraventriculară cerebrală. S-a concluzionat că leziunile s-au putut produce prin lovire repetată cu corpuri dure şi au avut rol determinant în tanatogeneză.
’’Faţă de aceste împrejurări, la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de omor, constituindu-se o echipă de anchetă formată din lucrători din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi Serviciul Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu, sub directa coordonare a procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.
În data de 09.03.2018, prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a fost începută urmărirea penală ˝in rem˝ pentru săvârşirea infracţiunii de omor prev. de art. 188 alin. 1 Cod penal’’, spune Prim procuror adjunct Tatu Călin, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Ucigașul este un copil
În cauză a fost derulat un complex de activităţi informativ-operative, criminalistice şi de cercetare penală în urma cărora, în data de 12.03.2018, autorul omorului a fost identificat în persana numitului P.I.B., în vârstă de 14 ani, cu domiciliul pe raza satului Fântânele, jud. Sibiu, stabilindu-se următoarea stare de fapt. ’’În noaptea de 06/07.03.2018, minorul P.I.B., aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, prin escaladarea gardului, a pătruns în locuinţa victimei C.Ş. sub pretextul de a obţine ţigări, unde a fost surprins de către victimă, între cei doi izbucnind o altercaţie care a degenerat în acte de violenţă fizică, provocându-i numitului C.Ş. leziunile descrise mai sus, incompatibile cu viaţa, după care a părăsit imobilul. În faţa probelor indubitabile administrate, atitudinea autorului a fost orientată spre mărturisire.
Prin ordonanţa procurorului de caz din data de 12.03.2018 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul P.I.B. pentru comiterea infracţiunilor de omor şi violare de domiciliu în formă agravată, prev. şi ped. de art. 188 alin. 1 Cod pen. şi art. 224 alin. 2 Cod pen., cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod pen. şi art. 113 alin. 2 Cod penal’’, explică Prim procuror adjunct Tatu Călin, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

L-au internat la Psihiatrie
’’Având în vedere starea de minorat a suspectului şi obligativitatea stabilirii discernământului la săvârşirea faptei, în data de 13.03.2018 s-a dispus faţă de acesta internarea voluntară în Spitalul de psihiatrie ˝Gheorghe Preda˝ din Sibiu în vederea efectuării expertizei psihiatro-legale’’, mai spune Prim procuror adjunct Tatu Călin, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.
În raport de concluziile expertizei, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu urmează să procedeze la dispunerea măsurilor legale.

Ultima oră

Comentariul meu