foto innovation labs 2018 a anunțat echipele calificate în urma hackathonului din sibiu

Innovation Labs 2018, programul de accelerare din România destinat tinerilor dornici să facă primii pași în antreprenoriatul tehnic, de la idei creative la produse de succes, anunță cele 8 echipe calificate în urma participării la Hackathon-ul din Sibiu! Hackathonul Innovation Labs Sibiu a avut loc în acest weekend la Forumul German Sibiu, Sala Oglinzilor.

După 24 de ore de concentrare, imaginație, provocări și mentorat, cele mai bune echipe au fost selectate pentru a intra în etapa de accelerare organizată în următoarele 9 săptămâni de către Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu prin EduHub și Asociația Tech Lounge, cu sprijinul Orange, Carrefour, BRD – Groupe Société Générale, Continental, OMV Petrom precum și The Romanian-American Foundation, ca partener strategic.foto innovation labs 2018 a anunțat echipele calificate în urma hackathonului din sibiu

Peste 50 de tineri pasionați de tehnologie au lucrat intens 24 de ore
Hackathon-ul din Sibiu este prima etapă a programului Innovation Labs, ajuns anul acesta la cea de-a treia ediție la nivel local. La eveniment au participat 19 echipe formate din peste 50 de tineri creativi și ambițioși, care au prezentat în prima zi a evenimentului idei pentru produse inovatoare încadrate în cele șapte direcții de dezvoltare formulate în cadrul programului: Agriculture, Cyber-Security, Fintech, Health & Lifestyle, Retail, Smart Cities și Smart Mobility.foto innovation labs 2018 a anunțat echipele calificate în urma hackathonului din sibiuEvenimentul a început sâmbătă, 10 martie, ora 09 dimineața, simultan în 4 orașe din România: Sibiu, Cluj, Timișoara și Iași. Echipele înscrise și-au prezentat ideile în stadiul lor incipient, iar după o primă etapă de votare din partea publicului și a juriului, în Hackathon au intrat 14 echipe. În continuare, acestea au lucrat timp de 24 de ore la realizarea unui prototip viabil și persuasiv sub îndrumarea mentorilor – antreprenori și profesioniști de top din industriile IT&C și business.foto innovation labs 2018 a anunțat echipele calificate în urma hackathonului din sibiuPe 11 martie, în cea de-a doua zi a Hackathon-ului, echipele au prezentat versiunea rafinată a produsului și a strategiei de business. Fiecare echipă și-a dovedit evoluția atât prin demonstrații tehnice, cât și printr-o prezentare publică de 2 minute. Juriul a avut misiunea dificilă de a selecta cele mai performante 8 echipe și idei de produs, alegând astfel echipele care vor continua dezvoltarea prototipurilor în etapa de mentorat a Innovation Labs.

Ce urmează după Hackathon
Toate echipele calificate în urma Hackathon-ului urmează să intre într-o perioadă intensă de training de 9 săptămâni, timp în care se vor întâlni săptămânal cu mentorii lor. Antreprenori și oameni de business de vârf vor împărtăși experiențele lor cu tinerii din cadrul programului, oferindu-le acestora o nouă viziune în explorarea ecosistemului antreprenorial românesc. În plus, tinerii vor beneficia de acces la tehnologii de ultimă generație pentru dezvoltarea produsului, prin intermediul partenerilor programului.foto innovation labs 2018 a anunțat echipele calificate în urma hackathonului din sibiuPe 21 mai, în cadrul Demo Day, finaliștii programului își vor prezenta prototipurile la București în fața partenerilor, a reprezentanților media și a potențialilor investitori, urmând ca echipele cele mai convingătoare să fie premiate și să beneficieze de sprijinul Innovation Labs și al susținătorilor programului și după încheierea perioadei de mentorat.

Echipele calificate în programul de mentorat Innovation Labs Sibiu

Team Name
Natural Beats Natural Beats este un difuzor automatizat cu dispozitiv, care redă frecvenţe joase pentru a stimula plantele să crească mai rapid și eficient, menținând componenta ecologică a procesului. Produsul se adresează fermierilor care produc la scală mare, pe care îi ajută astfel să își crească producția simplu și cu resurse financiare reduse.
Eden Eden este o aplicaţie mobilă care oferă acces rapid la lista localurilor din zona în care se află utilizatorul, în funcţie de preferinţele acestuia şi de disponibilitate. Prin intermediul aplicației se pot face rezervări sau se poate plasa o comandă. În plus, pentru utilizatorii VIP se pot oferi experiențe personalizate.
Decoco Decoco este o aplicație care oferă clienților posibilitatea de a vizualiza piese de mobilier în format 3D înaintea achiziționării acestora, cu ajutorul realității augmentate. Folosind ochelari AR, utilizatorii pot  planifica cu precizie mobilarea unei încăperi, prin observarea  virtuală a modului în care sunt încadrate piesele de mobilier selecționate.
Music IT Music IT este o platformă web, dezvoltat în viitor într-o aplicație mobilă pentru Android și IoS, care oferă posibilitatea de a închiria instrumente muzicale online. Platforma listează atât centre de închiriere, cât și persoane fizice care oferă acest serviciu. De asemenea, Music IT va integra și facilitarea accesului la tutori  sau profesori de muzică pentru cei care doresc consultanță suplimentară.
EZBuy EZBuy este o aplicație prin intermediul căreia utilizatorii adaugă produse în coșul de cumpărături, iar alte persoane fizice preiau comanda și livrează produsele, în schimbul unei sume prestabilite ca taxă de transport.
CricD CricD este un dispozitiv cu scop medical care, odată atașat la baza gâtului unui pacient, indică locul corect de efectuare a Cricotomiei, o incizie la nivelul gâtului, într-un punct exact, bine determinat. Produsul se adresează persoanelor care nu au pregătire medicală și care trebuie să efectueze această procedură de urgenţă unei persoane aflată în şoc anafilactic sau care a suferit un traumatism facial sever în urma căruia căile respiratorii i-au fost obstrucționate.
Toddler Meal Toddler Meal este o aplicaţie mobilă care se adresează părinților cu copii cu vârste cuprinse între 0-4 ani. Aplicația sprijină procesul de diversificare alimentară a acestora prin oferirea de reţete specializate, care sunt întocmite și recomandate de către comunitatea de părinți și validate de specialiști în nutriție.
IFeeder IFeeder este un dispozitiv autonom de hrănire a animalelor de companie, controlat prin intermediul unei platforme web sau al unei aplicaţii mobile. Produsul este disponibil pentru patrupede şi peşti de acvariu. Folosind IFeeder, utilizatorii îşi pot hrăni de la distanţă animalele de companie, aplicația oferindu-le opțiunea de a doza cantitatea potrivită la momentul optim. Aplicația se conectează la Wi-Fi şi se sincronizează în Cloud.

 

Ultima oră

Comentariul meu