primăria sibiu confirmă. csu nu primește finanțare prin legea sportului

Municipalitatea sibiană a remis către Ora de Sibiu un răspuns legat de finanțarea echipei de baschet CSU Sibiu în baza legii sportului. Primăria spune că cei de la Consiliul Concurenței au transmis administrației locale faptul că CSU nu îndeplinește criteriile legale pentru o astfel de finanțare.

Este clar ca lumina zilei. Cele patru milioane de lei promise de Primărie ca finanțare pentru CSU Sibiu, nu se pot acorda conform legii sportului. Echipa sibiană de baschet nu îndeplinește criteriile legale pentru o astfel de finanțate. ’’Consiliul Concurenței a răspuns Primăriei Sibiu că finanțarea activității echipei de baschet BC CSU Sibiu nu este posibilă în baza Legii 69/2000 a educației fizice și sportului. În răspuns se arătă că nu sunt îndeplinite criteriile legale pentru acordarea finanțării din cauză că echipa participă la competiții europene și realizează transferuri internaționale de jucători, intrând astfel în sfera ajutorului de stat care este interzis în sport la nivelul Uniunii Europene’’, se arată într-un răspuns remis la o solicitare Ora de Sibiu.
CITEȘTE ȘI: CSU Sibiu nu mai primește milionul de euro de la Primărie. Adio finanțare directă!
Se alocă un milion pe agenda sportivă
Primăria spune că pentru soluționarea acestei situații, echipa de baschet sibiană poate depune proiect în vederea finanțării pe agenda sport, la fel ca în anii precedenți. Totuși finanțarea va fi cel mai probabil de un milion de lei, față de patru cât ar fi primit CSU prin alocarea directă în baza legii sportului. ’’Suma totală alocată finanțării agendei sportive a fost majorată de Primăria Sibiu cu 1 milion de lei, modificarea fiind publicată în Monitorul Oficial al României’’, se mai arată în răspunsul Primăriei Sibiu.
Vedeți AICI, poziția celor de la CSU Sibiu, legat de această schimbare de situație!

Ultima oră

Comentariul meu