meteorologii au anunțat cum va fi vremea de paști
FOTO arhivă

Primăvara chiar a venit de data aceasta, iar temperaturile vor fi plăcute în lunile care urmează. Ploi nu vor fi foarte multe, așa că de Paști ne pute aștepta la vreme frumoasă.

Administrația Națională de Meteorologie a publicat, pe site-ul oficial, prognoza meteo pentru primăvara lui 2018. Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

meteorologii au anunțat cum va fi vremea de paști

Luna martie
Temperatura medie lunară a aerului va fi apropiată de norma climatologică în sudul, sud-estul și local în vestul țării și se va situa sub normal în restul teritoriului. Precipitațiile totale lunare vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării.

Luna aprilie
Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de normal în regiunile sudice și estice și se vor situa sub mediile climatologice în restul tarii. Precipitațiile totale lunare vor fi, în general, excedentare.

Luna mai
Temperaturile medii vor avea valori apropiate de media climatologică în sud, sud-est și local în vest și sub normal în celelalte zone. Precipitațiile totale lunare vor fi apropiate de normă în sud-estul țării și local în sud și est și vor avea o tendință spre excedent în rest.

Sursa www.digi24.ro

Ultima oră

Comentariul meu