emigrarea în marea britanie se va face după alte reguli și politici

Paul Brummell, Ambasadorul Marii Britanii la București s-a întâlnit cu studenții români de la Universitatea din Manchester și cu românii care trăisc în nordul Angliei. Cu această ocazie a afirmat că politicile de emigrare în Marea Britanie se vor modifica.

Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti: „În primul rând am vrut să subliniem că, comunitatea de români din Marea Britanie este binevenită şi aduce contribuţii extraordinare pentru Marea Britanie în domeniile diverse, de la construcţie până la agricultură, de la medicină până la serviciile financiare. Al doilea motiv pentru această întâlnire este să adune experţi din ministerul pentru ieşirea din UE a Marii Britanii, din ministerul Educaţiei, ministerul Muncii şi ministerul de Interne, pentru a explica ce se va întâmpla conform acordului din decembrie între Marea Britanie şi alte ţări membre ale UE.”

emigrarea în marea britanie se va face după alte reguli și politici

Cât de lămuriţi au fost românii de oficialii britanici care le-au răspuns la întrebări?

Vlad Popescu, manager comercial: „Toate promisiunile care se fac în acest moment din partea oficialilor britanici, tot ce se spune în spatele scenelor, contează atât de mult cât contează acordul pe care îl vor semna UK cu UE. Deci, dacă nu cad de acord şi nu negociază, pică tot ceea ce s-a agreat.”
Andra Maria Măciucă, student la master: „Consider că în continuare este foarte multă nesiguranţă asupra fenomenului Brexit şi că nu mi s-a răspuns în totalitate întrebărilor, dar în acelaşi timp, din ceea ce ni s-a prezentat azi, am observat o urmă de optimism care sper să se menţină după ce Brexit se întâmplă de fapt.”

Politicile de emigrare pe care Marea Britanie şi le va face după Brexit vor fi diferite de cele din Uniunea Europeană. Acesta a fost unul dintre obiectivele celor care au votat retragerea Regatului Unit din blocul comunitar.

Suella Fernandes, subsecretar de stat, UK: „Ne dorim o politică de emigrare bazată pe abilităţi şi sunt tot felul de abilităţi. Poţi avea un doctorat în inginerie chimică şi poate avem nevoie de aşa ceva în această ţară. Poţi fi cineva care se pricepe bine la construcţii, poţi avea aptitudini în domeniul ştiinţei. Sunt foarte multe oportunităţi pentru a contribui la viaţa britanică şi politicile noastre de emigrare vor facilita acest lucru.”

Andreea Berechet, consulul României la Manchester: „Nu cred că face cineva diferenţa în funcţie de nivelul lor de educaţie, iar sistemul de înregistrare aşa cum este pus la punct de Home Office la momentul actual, nu verifică nici nivelul de educaţie, nici tipul de meserie care a fost exercitată, nici nivelul taxelor plătite. Verifică doar faptul dacă persoana respectivă a fost sau nu rezidentă în Marea Britanie pentru o anumită perioadă de timp.”

Brexit înseamnă Brexit, aşa a spus premierul Theresa May. Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană este un proces care încă se mai discută şi până când negocierile cu reprezentanţii de la Bruxelles nu se vor încheia, răspunsurile sunt ezitante pe alocuri. Esenţial rămâne faptul că se discută deschis despre întreaga situaţie.

Sursa www.digi24.ro

Ultima oră

Comentariul meu

Publică