csu sibiu nu mai primește milionul de euro de la primărie. adio finanțare directă!
Foto: CSU Sibiu - Facebook - PAGINA OFICIALĂ

CSU Sibiu nu o să beneficieze de finanțare directă din partea primăriei Sibiu prin noua lege a sportului. Consiliul Concurenței a invocat două spețe de necompatibilitate în ceea ce privește acordarea unei finanțări clubului sibian. În aceste condiții CSU o să primească o finanțare mult mai mică prin Agenda Sportivă a municipalității. Practic în loc de un milion de euro clubul fanion al orașului o să primească cel mai probabil până într-un milion de lei.

Lovitură sub centură pentru CSU Sibiu. Clubul sibian de baschet și-a văzut planurile năruite după ce Primăria i-a informat pe reprezentanții acestuia că echipa nu este eligibilă pentru acordarea unei finațări directe în baza Legii Sportului. Municipalitatea a primit o informare din partea Consiliului Concurenței prin care se transmite că sunt două spețe ce fac ca CSU să nu fie club eligibil pentru finanțarea directă. Mai exact gruparea sibiană are jucători extraxcomunitari, iar cel de al doilea motiv este că evoluează în Cupele Europene, iar acest lucru face ca CSU să aibă un avantaj în fața celorlalte echipe care nu beneficiază de finanțare directă, finanțare pe care cei de la Consiliul Concurenței o consideră ca fiind ajutor de stat.

Dezolare la CSU
Președintele clubului CSU, Horațiu Floca, a confirmat informațiile aflate de Ora de Sibiu. ”Am fost informați de curând de acestă situație pentru ca am avut un dialog deschis și nenumărate întruniri cu reprezentanții Primăriei Sibiu pe marginea acestor modificări ale legii sportului. Vestea inițială referitoare la acordarea unei finanțări mult mai consistente din partea autorităților locale ne-a creat speranțe și nouă și, cu siguranță, și iubitorilor baschetului sibian. Însă, legile trebuiesc studiate în esență și atât noi, ca posibili beneficiari, dar mai ales Primăria Sibiu, ca autoritate finanțatoare, am depus toate eforturile și am făcut toate demersurile posibile pentru a clarifica cât mai exact modalitatea legală de acordare a finațării. Rezultatul este cel pe care îl cunoașteți – noi nu suntem eligibili pentru a primi finanțare în baza acestei legi. Motivațiile sunt de natură juridică și este o întreagă discuție pe această temă’’, a explicat Horațiu Floca.

O fărâmă de speranță
Există o mică speranță legată de o revizuire a legii sportului, dar șansele ca aceasta să fie modificată sunt extrem de mici. ’’Așa cum știți, legea sportului încă este încă pe circuitul legal, trimisă de către Președinție la Camera Deputaților spre revizuire. Împreună cu Primăria Sibiu vom urmări îndeaproape acest proces și vom continua demersurile în vederea identificării modalitățiilor legale prin care am putea obține finanțare pe această lege’’, a mai explicat Horațiu Floca.

Merg pe finanțarea prin Agenda Sportivă
’’Ceea ce este extrem de important de menționat este faptul că BC CSU Sibiu are asigurat bugetul pentru acest sezon, din finanțările atrase din mediul public și privat și vom coontinua acest demers. Vom depune și anul acesta proiecte pe agenda sportivă la Primăria Sibiu și la Consiliul Județean, pentru a accesa fonduri în baza legii 350 /2005, ca și până cum, și, în plus, vom continua să identificăm posibili parteneri din mediul privat pentru a crește finanțarea echipei noastre’’, a mai declarat oficialul grupării sibiene. Surse de încredere din Primăria Sibiu, spun că se vor aloca mai mulți bani față de anii anteriori pentru CSU. Chiar și așa finanțarea nu va depăși suma de un milion de lei. În aceste condiții misiunea celor de la CSU de a se bate de la egal la egal cu echipele de top și din punct de vedere al bugetelor, devine imposibilă. Ora de Sibiu a solicitat și Primăriei Sibiu un punct de vedere oficial legat de acest subiect, însă până la ora publicării articolului, reacția municipalității a lipsit cu desăvârșire.

Ultima oră

Comentariul meu