amenzi pentru mașinile parcate în zona pietonală a centrului istoric al sibiului

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a inițiat un proiect de hotărâre supus dezbaterii publice, prin care se dorește modificarea regulamentului circulaţiei mașinilor în Centrul Istoric al Municipiului Sibiu. Practic autoturismele nu vor mai putea staționa în zonele pietonale, iar amenzile pot ajunge și la 300 de lei.

Cel mai probabil de luna viitoare nu vom mai vedea mașini parcate în zonele pietonale ale centrului istoric al Sibiului. Asta pentru că în ședința de consiliu local de luna aceasta se va aproba un proiect de hotărâre prin care se modifică regulamentului circulaţiei în Centrul Istoric al Municipiului Sibiu. Astfel autoturismele nu vor mai putea fi staționate în aceste zone, urmând ca cei ce încalcă această decizie să fie sancționați și amendați. ”Proiectul urmează a fi supus spre dezbatere şi aprobare Consiliului Local al Municipiului Sibiu. Persoanele fizice sau juridice interesate pot depune în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare cu privire la Proiectul de hotărâre sus-menţionat, al cărui conţinut îl dăm publicităţii însoţit de raportul de specialitate”, se arată în informarea făcută public pe site-ul primăriei Sibiu.
Proiectul de hotărâre privind completarea Anexei nr. 1 la H.C.L. nr. 57/2007 privind reglementarea circulaţiei în Centrul Istoric al Municipiului Sibiu, este supus dezbaterii publice. Două dintre componentele acestuia se modifică. Cel legat de staționarea autovehiculelor în zona pietonală din Centrul Istoric al Municipiului Sibiu, excepție făcând cele pentru aprovizionare și cel legat de ”Intrarea sau ieșirea autovehiculelor din zona pietonală din Centrul Istoric al Municipiului Sibiu fără respectarea modului de funcționare al sistemului de acces”.amenzi pentru mașinile parcate în zona pietonală a centrului istoric al sibiuluiStrăzile pietonale vizate sunt cele din Perimetrul Pieței Mari, inclusiv aceasta. Vorbim de zona pietonală de pe strada Cetății, de strada Samuel von Brukenthal și inclusiv de cea de la Pasajul Scărilor.
IPJ Sibiu a avizat favorabil introducerea celor două noi contravenții propuse, astfel că șoferii care nu respectă modificările aduse la regulament, vor fi amendați.

Ultima oră

Comentariul meu