primăria zugrăvește pasajele pietonale din sibiu. operațiunea costă 400.000 lei
Foto blogdecalatorii.ro

Pasajele din Sibiu vor arăta mai bine la început de primăvară, și asta pentru că Primăria caută o firmă care să le curețe și să le zugrăvească.

Pasajele care urmează a fi recondiționate sunt cele din Piața Mare- Strada Arhivelor, Piața Mică- Strada Avram Iancu, Strada Cetății- Strada Tipografilor, Pasajul Școlii, Strada Mitropoliei- Strada Xenopol, Piața Mică- Piața Huet, Pasajul Turnul Sfatului, zidul de sprijin Strada Avram Iancu. Pentru cei 7220 de metri pătrați cerințele sunt multiple.

Primăria dorește ca toate fisurile să fie reparate, pereții să fie pregătiți pentru zugrăvire, tencuiala căzută să fie refăcută, iar materialele folosite trebuie preparate la fața locului sau pot fi gata preparate.
În caietul de sarcini se cere ca lucrărilesă se execute doar dacă temperatura este de minim 5 grade celsius și nicio lucrare să nu se facă pe timp de ploaie sau vânt puternic.
Tot în caietul de sarcini firma care va executa lucrările este învățată cum să verifice dacă startul de mortar sau beton s-a uscat, dacă pe șantier nu există uneltele necesare. Vopseaua care va fi folosită trebuie să fie lavabilă și neapărat în termenul de garanție, să reziste la minim 150 de cicluri de spălare și să poată fi dată o garanție de minim 24 de luni.
Firmele care vor depune oferte trebuie să ia în calcul că ar putea fi rugați să curețe o suprafață de 500 metri pătrați de graffiti, zone care nu fac parte din pasaje.

Ultima oră

Comentariul meu