london schools symphony orchestra concertează la sibiu în cadrul festivalului icon arts

Ediția 2018 a Festivalului internațional de artă contemporană ICon Arts Transilvania va aduce pe scena Filarmonicii de Stat din Sibiu concertul London Schools Symphony Orchestra, pentru prima dată în România. London Schools Symphony Orchestra va concerta sâmbătă, 28 iulie, sub conducerea artistică a dirijorului Peter Ash.

Caracterizată de Sir Simon Rattle „un incomparabil ambasador al excelenței și dinamismului tinerei generații de muzicieni britanici”, London Schools Symphony Orchestra este de mai bine de 60 de ani un reper al artei interpretative pe marile scene de concert din Europa. Orchestra a concertat de-a lungul timpului sub bagheta a numeroși dirijori de talie internațională, printre care se numără Sir Colin Davis, Sir Charles Mackerras, Sir Simon Rattle, Sir Richard Armstrong, Tamás Vásáry sau Leif Segerstam.
În fiecare vară, LSSO vizitează o țară nouă, iar, în 2018, au ales România, la invitația UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România. Reputația Festivalului internațional ICon Arts, ajuns anul acesta la ediția cu numărul XVI, precum și spațiul legendar al Transilvaniei au contribuit fundamental la decizia orchestrei care își dorea să viziteze România încă de acum câțiva ani.
LSSO va interpreta, atât pentru publicul român, cât și pentru oaspeții internaționali ai Festivalului lucrările „Rapsodia Română nr. 1, op. 11” de George Enescu, „Three Dance Episodes from On the Town” de Leonard Bernstein și „Concertul pentru orchestră” de Béla Bartók.

Principalele noutăți ale Festivalului ICon Arts Transilvania 2018
Festivalul va avea loc în acest an în perioada 24 iulie – 11 august
Desfășurat sub egida „Artele noi întâlnesc tradițiile vechi”, în contextul Centenarului dar și cu prilejul Anului European al Patrimoniului, Festivalul ICon Arts invită publicul să descopere în această vară comorile ascunse din satele cu biserici fortificate din Transilvania, unde tradițiile sunt continuate din generație în generație și chiar preluate de noii locuitori care au ales să se mute în Transilvania, devenind unul dintre cele mai dinamice spații multi-culturale din România și chiar din Estul Europei.
„Șezătoarea postmodernă” din cadrul Festivalului va cuprinde și anul acesta numeroase evenimente de artă contemporană: concerte de muzică clasică, jazz, concerte în primă audiție absolută, dar și spectacole de teatru și dans contemporan, toate susținute în interiorul clădirilor vechi de secole, în fața grădinilor, conacelor de epocă dar și pe scenele consacrate ale Filarmonicii din Sibiu și ale Castelului Peleș.
Cu un program itinerant, Festivalul ICon Arts se va extinde anul acesta pe o perioadă mult mai mare și în și mai multe localități istorice: Biertan, Richiș, Viscri, Alma Vii, Mălâncrav, Cloașterf, Râșnov, Sibiu și Sinaia sunt spațiile care vor găzdui unul dintre cele mai ample festivaluri de profil din România.

Ultima oră

Comentariul meu