update defecțiune majoră în rețeaua telekom în toată românia. abonații întâmpină dificultăți

Rețeaua de telefonie mobilă și de date, Telekom România, se confruntă cu probleme majore. Abonații din țară sunt serios afectați.

UPDATE – TELEKOM anunță rezolvarea problemelor
”Vă informăm că serviciile de voce au fost complet restabilite, iar cele de date sunt în mare parte restabilite. La această oră, toți clienții Telekom au acces la serviciile noastre. Vă mulțumim pentru înțelegere!”, se arată într-un anunț postat pe pagina oficială de Facebook, în jurul orei 23.15. De asemenea, disponibilitatea reţelei de voce şi de date mobile ar trebui să fie restaurată în această seară, mai spun reprezentanţi ai companiei de telecomunicaţii. Reţeaua mobilă a fost „căzută” încă de la prânz, pe tot teritoriul ţării.

ȘTIREA INIȚIALĂ
„Pe fondul unor disfunctionalitati de natura tehnica, o parte dintre clientii Telekom pot intampina dificultati in accesarea serviciilor de voce si date mobile.”, se arata intr-un anunt publicat luni, 5 martie, ora 14:54 , pe pagina de Facebook a grupului de firme Telekom Romania (n.a fostele Romtelecom si Cosmote). „Echipele noastre tehnice lucreaza in acest moment pentru remedierea acestor disfunctionalitati in cel mai scurt timp posibil. Ne cerem scuze pentru neplacerile create si va asiguram ca specialistii nostri depun toate eforturile pentru restabilirea serviciilor la parametrii normali.”, se mai arata in mesajul operatorului de comunicatii.
„La acest moment exista probleme tehnice in reteaua mobila, care afecteaza multi clienti la nivel national. Acestia pot experimenta dificultati in efectuarea apelurilor si a traficului de date mobile. Echipele noastre tehnice lucreaza la remedierea acestor disfunctionalitati in cel mai scurt timp posibil. Ne cerem scuze pentru neplacerile create si ii asiguram pe clientii nostri ca depunem toate eforturile in vederea restabilirii serviciilor la parametrii normali. Analizam in paralel impactul acestor probleme si vom reveni in cursul zilei de maine cu informatii suplimentare.”, spun cei de la Telekom într-un comunicat remis către Hotnews.
Telekom Romania (fostele Romtelecom si Cosmote) a inregistrat venituri in valoare de 972 milioane de euro anul trecut, in scadere cu 1,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar EBITDA (profitul inainte de dobanzi, impozite, depreciere si amortizare) a scazut cu 5,1% pana la 166 milioane euro, arata datele publicate joi, 22 februarie, de grupul german Deutsche Telekom.

Anul trecut, numarul clientilor de comunicatii mobile a scazut cu 8,1% fata de anul 2016 pana la 5,25 milioane utilizatori , in timp ce pe segmentul comunicatiilor fixe, Telekom a ajuns la 1,86 milioane de utilizatori de telefonie fixa (in scadere cu 5,3%) si 1,18 milioane de utilizatori de internet broadband (in scadere cu 1%).

Ultima oră

Comentariul meu