suedezii din vastra-gotaland vor cooperare culturală cu sibiul

Un eveniment de marcă are loc în aceste zile la Muzeul ASTRA. Universitatea din Gothenburg, Departamentul de Conservare, Institutul Vastarvet din Suedia împreună cu Muzeul ASTRA și Consilul Județean Sibiu organizează o serie de workshopuri de cooperare culturală.

Sunt dezbătute aici concepte cheie, cum ar fi: conservarea obiectelor de patrimoniu și a patrimoniului verde, meșteșuguri și metode participative, biserici fortificate, centre de patrimoniu / centre de conservare, dezvoltare rurală și regională durabilă.

,,În cadrul workshopurilor paricipă 35 de specialiști din Suedia și România. Aceștia reprezintă Universitatea din Gothenburg, Institutul Vastarvet ,Consiliul Județean Sibiu, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Direcția pentru Cultură a Județului Sibiu și Ordinul Arhitecților Sibiu. Toate grupurile de lucru încearcă să găsească împreună planuri comune de acțiuni pentru dezvoltarea cooperării între județul Sibiu și regiunea Vastra-Gotaland. Principalul pilon este potențialul cultural al celor două regiuni.“, a declarat Ciprian Ștefan, manager general Muzeul ASTRA.

Workshopurile de la Muzeul ASTRA (28 feb – 2 martie) sunt un preambul la Congresul Annual AESOP, care va avea loc între 10 și 14 iulie în Suedia, la Gothenburg.

Ultima oră

Comentariul meu