poziția aeroportului internațional sibiu legat de conflictul colectiv de muncă

La nivelul regiei Aeroportul Internațional Sibiu a existat un Contract Colectiv de Muncă ce și-a încetat de drept efectele la data de 28 februarie 2018.

Cei de la aeroport menționează faptul că în conformitate cu Legea dialogului social nr. 62 din 10 mai 2011 (**republicată**) în data de 4 decembrie 2017 au fost inițiate negocierile cu privire la noul Contract Colectiv de Muncă între reprezentanții desemnați ai aeroportului și cei ai Sindicatului Liber Independent al Aeroportului Sibiu.
‘’În cadrul ședințelor de negociere, 11 la număr, reprezentanții desemnați ai aeroportului au formulat 4 propuneri sustenabile din punct de vedere economic prin care regia s-a apropiat de solicitările sindicatului, astfel încât să se identifice soluția optimă pentru încheierea unui nou Contract Colectiv de Muncă. Propunerile prezentate au fost elaborate în concordanță cu obiectivele de performanță economică ale regiei. Creșterea medie prevăzută în cadrul variantelor propuse de regie, a fost de +11% la salariu brut de încadrare aferent anului 2018 fata de anul 2017. Deși reprezentanții desemnați ai regiei au încercat evitarea situației de declanșare a unui conflict de muncă, acest lucru nu a fost posibil, datorită faptului ca implementarea tuturor solicitărilor nu pot fi încadrate in bugetul aferent anului curent.
Sperăm ca în primul pas procedural, respectiv procesul de conciliere in prezenta Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu, reprezentanții regiei și ai sindicatului, să identifice soluțiile realiste care sa conducă la semnarea unui nou Contract Colectiv de Munca’’, spun reprezentanții Aeroportului Internațional Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu