românia sub nămeți - drumuri și porturi închise, trenuri anulate și curse aeriene întârziate

Țara noastră se află în cea de a III-a zi de iarnă autentică, iar situația nu pare să se schimbe. Meteorologii spun că frigul și ninsorile o să mai continue cel puțin câteva zile. În județul Sibiul situația nu este deocamdată critică și nu sunt drumuri închise.

România este în continuare afectată de valul de frig polar care s-a abătut asupra Europei. Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că va fi în continuare extrem de frig în întreaga ţară. Două treimi din teritoriu se află deja sub incidența unor coduri galbene sau portocalii de ger, ninsoare și viscol, anunță Digi 24. Cea mai rea situație se înregistrează în județul Constanța. Aproape jumătate dintre trenurile anulate miercuri ar fi trebuit să circule în judeţul Constanţa sau să facă legătura dintre acesta şi restul ţării. În judetul Constanta, vântul bate cu până la 70 de kilometri pe oră, iar temperatura resimţită a scăzut, miercuri dimineaţă, la minus 27 de grade Celsius.

DRUMURILE
Nu se circulă nici acum pe 19 drumuri naţionale. Sunt închise şi Autostrada Soarelui şi A4 Ovidiu-Pod Agigea.
Drumuri închise la ora 9:00
A2, între Bucureşti și Constanța;
A4, între Ovidiu și Agigea;
DN 2, între Lilieci și Spătaru;
DN 21, între Însurăţei – Călăraşi
DN 22A , între Cataloi și Hârșova
DN 22C, între Cernavodă şi Murfatlar
DN 23B între Măicănești și Ciorăști
DN 2A, între Hârşova şi Ovidiu
DN 2C, între Costeşti şi Slobozia
DN 2N, între Bogza și Dumbrăveni
DN 3, între Brăneşti şi Constanţa
DN 31, între Cuza Vodă – Olteniţa
DN 3A, între Lehliu – Feteşti
DN 3B, între Pod Călăraşi – Feteşti
DN 3C, între Constanţa – Ovidiu
DN 4, între Popeşti Leordeni – Olteniţa
DN 41, între Olteniţa – Daita
DN 5A, între Adunaţii Copăceni – Hotarele
DN 5B, între Giurgiu şi Ghimpaţi
DN 65A, între Roșiorii de Vede și Turnu Măgurele
DN 65E, între Furculești și Bogdana

TRENURI
Viscolul, gerul şi zăpada îngreunează şi circulaţia pe calea ferată. În acest moment 99 de trenuri sunt anulate, anunţă CFR.

PORTURI
Din cauza vântului puternic sunt închise şi porturile de la Marea Neagră.

AEROPORTURI
Cursele aeriene au întârzieri pe aeroportul Otopeni. În cursul dimineţii, 16 curse aeriene au înregistrat întîrzieri de până la 30-40 de minute şi, punctual, de până la 60 de minute pe aeroportul Otopeni, generate de necesitatea degivrării aeronavelor înainte de decolare şi/sau de handlingul la sol îngreunat de condiţiile meteo, a anunţat miercuri Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB). Nicio cursă nu este anulată însă pe Aeroportul Henri Coandă din cauza condiţiilor meteo. Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii pentru a se asigura operarea în condiţii de siguranţă, spun oficialii CNAB. De asemenea, Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu din Constanţa a anunţat miercuri dimineaţa că este deschis permanent operării aeronavelor în condiţii de iarnă.

Ultima oră

Comentariul meu