VIDEO – Investiții majore la Sala Transilvania. Printre ele plata parcării prin SMS și modernizări la clădire

Sala Transilvania va fi în 2018 beneficiara celor mai mari investiții pentru modernizare și reabilitare, de când aceasta s-a inaugurat în urmă cu 20 de ani. Directorul actual, Adrian Bibu, a prezentat alături de președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean și administratorul județului, Sebastian Dotcoș, ce urmează să se întâmple cu sala pe viitor.

Sala Transilvania este la acest moment este singura sală din Sibiu în care se pot desfășura acțiuni sportive si culturale de mare amploare, în condițiile în care Casa de Cultură a Sindicatelor este închisă, iar săli de sport cu capacitate mare nu există. Acest fapt duce la presiuni crescute pentru închirierea Sălii Transilvania, ce funcționează conform hotărârii de Consiliul Județean nr. 138/2010 cu finanțare din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul judeţean. Conform regulamentului de organizare, în obiectul de activitate al sălii intră „organizarea şi desfăşurarea manifestărilor şi întâlnirilor sportive, educative, culturale, politice şi religioase, expoziţii şi spectacole”.
„Vorbim așadar de singura sală polivalentă din Sibiu, care trebuie să servească mai multor domenii într-un moment în care alte săli nu sunt disponibile. În ciuda bugetului de austeritate, vestea bună din partea Consiliului Județean Sibiu este că reușim să oferim mai departe gratuitate și să susținem în acest fel activități sportive, dar și activități culturale și educative ce fac cinste Sibiului. Vor beneficia în continuare gratuit de serviciile sălii Clubul Sportiv Universitar Sibiu, atât juniorii cât și seniorii, pentru antrenamente și jocuri oficiale, Clubul Sportiv Școlar Sibiu, Ansamblul Folcloric Junii Sibiului – Festivalul Ioan Macrea”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu. Doar pentru aceste evenimente, costurile suportate de bugetul județului pentru funcționarea sălii se ridică la aproximativ 60.000 Euro anual. În plus, sunt și alte instituții ce beneficiază adesea de gratuitate: Inspectoratul Școlar Județean, Universitatea Lucian Blaga, Federația Română de Culturism și Fitness și altele.

Investiții de peste 2,8 milioane lei la sală. Vor fi dotări noi
Sala Transilvania împlinește în acest an 20 de ani de la darea în folosință, iar pentru a asigura buna sa funcționare, Consiliul Județean Sibiu a prevăzut în 2018 o serie de investiții, prezentate de administratorul public Sebastian Dotcoș: 2.803.000 lei pentru amenajări necesare autorizării ISU, 580.000 pentru lucrări de reabilitare a clădirii și parcării (holuri, vestiare, grupuri sanitare) și 700.000 lei pentru dotări printre care un sistem de bariere automate și plată parcare cu SMS.
Pentru ca sala să poată furniza servicii la standarde mai înalte, noul manager al Sălii Transilvania, Adrian Bibu, a identificat o serie de măsuri ambițioase pentru a eficientiza cheltuielile și a reduce risipa, dar și pentru a crește și diversifica sursele de venit.

„Dorința noastră este ca această sală să înceapă să trăiască și să devină un nucleu pentru comunitatea sportivă și nu numai. Investițiile acordate de către Consiliul Județean ne vor ajuta să o transformăm într-o sală care respiră sport, cultură și evenimente alături de cei 420,000 de suporteri din întregul județ. Am început ca în orice gospodărie cu prime măsuri: curățenie, analiza cheltuielilor și a contractelor, reducerea risipei. Ne-am așezat la masă, atât oameni de sport cât și din administrația locală, și am discutat problemele și așteptările legate de acest Serviciu. Sunt convins că de acum singura direcție de mers este înainte, avem toate premisele pentru a putea crește această sală precum și serviciile pe care le oferă. Ca și surse noi de venit luăm în considerare vânzarea de publicitare și imagine în sală, noi abonamente de parcare și scoaterea la licitație a unor spații noi în jurul sălii” declară Adrian Bibu, directorul Serviciului Public Sala Transilvania.

Ultima oră

Comentariul meu