video foto sute de oameni în stradă la sibiu. protest pro kovesi și anti tudorel & psd
FOTO arhivă

Peste 500 de sibieni au protestat joi seară împotriva deciziei de declanșare a revocării din funcție a Laurei Codruța Koveși din fruntea DNA, de către Ministrul Justiției. Oamenii și-au arătat susținerea față de șefa DNA-ului. La acțiunea de protest desfășurată pe traseul Piața Mare – Dumbrăvii – Mihai Viteazu și retur, a participat și președintele USR România, Dan Barna.

Sute de oamenii au ieșit în stradă joi seara la Sibiu și au participat la un protest spontan de susţinere a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi. Oamenii s-au strâns în Piața Mare, iar apoi au plecat într-un marș prin oraș.video foto sute de oameni în stradă la sibiu. protest pro kovesi și anti tudorel & psdS-a scandat “Justiţie, nu corupţie!, “DNA te vom apăra!”, “Tudorel, fă ceva, dă-ţi demisia!”, ’’Hoții’’, ’’PSD! Ciuma Roșie’’, precum și alte sloganuri.

La protest a participat și actualul preşedintele USR, Dan Barna. “Din păcate, în această seară, ministrul Justiţiei din România a hotărât să preia exact retorica infractorilor şi celor condamnaţi de Justiţia din România. În această situaţie, poziţia noastră, a USR, este foarte clară: demisia este un lucru firesc şi normal. (…) E foarte clar că acest an va fi, din păcate, pentru România unul dedicat domnului Liviu Dragnea şi găştii sale de infractori, va fi un an pierdut pentru noi, pentru infrastructură, pentru educaţie. (…) Vom avea probabil şi în acest an proteste. Acest atac la DNA şi la Codruţa Kovesi nu face decât să ducă din nou societatea în fractura în care a stat tot anul trecut”, a declarat Dan Barna, pentru agerpres.ro.

Protestul s-a încheiat după aproximativ două ore și jumătate în zona centrală a Sibiului. Oamenii spun că se vor întoarce în stradă și vineri de la ora 18.00.

Ultima oră

Comentariul meu