Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 va fi tema centrală a participării regiunii Sibiului la Târgul de Turism al României, care va avea loc la Romexpo București în perioada 22 – 25 februarie.
Prin efortul financiar al Consiliului Județean Sibiu, al Primăriei Sibiu și al Primăriei Mediaș și cu ajutorul logistic al echipei Muzeului ASTRA, standul Sibiului măsoară 146 de metri pătrați și va fi amenajat pentru demonstrații de live cooking cu zonă de gătit și gradene pentru public, dar și cu spații destinate informării și discuțiilor cu vizitatorii.
Pe durata celor patru zile ale Târgului, alături de oferta destinației turistice Sibiu, publicul va putea urmări în stand 13 animații culinare pregătire de bucătari și producători locali din județul Sibiu, urmate de degustări ale produselor pregătite. Două dintre animații vor fi realizate de o echipă de studenți ai Universității Lucian Blaga din Sibiu. Sesiunile de live-cooking vor prezenta alternativ rețetele tradiționale reinterpretate și rețete tradiționale consacrate, iar preparatele culinare vor fi însoțite și de degustări de bere și vin produse în regiunea Sibiului.
Vizitatorii în standul Sibiului vor avea ocazia să deguste cârnații de Mangalița, plăcinta cu urdă numită popular “vărzar”, balmoș, jintiță, tocană de oaie, păstrăv, ciolan afumat cu fasole dar și o “zeamă de 3 minute”, pregătită mai demult de țărani, consistentă și ușor de gătit.
Demonstrațiile de live cooking sunt programate în fiecare zi de târg, după cum urmează:
Joi, 22 februarie: la orele 11, 13,14, 16 și 17
Vineri, 23 februarie: la orele 11, 13, 15 și 16
Sâmbătă, 24 februarie: la orele 11, 13 și 16
Duminică, 25 februarie: la orele 11 și 14
Echipa formată din reprezentanți ai Consiliului Județean Sibiu, ai Primăriei Municipiului Sibiu, ai Muzeului ASTRA Sibiu și ai Asociației Județene de Turism Sibiu vor oferi celor interesați informații despre Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană, dar și despre ofertele și obiectivele turistice din regiunea Sibiului.