update video - protest la sibiu după cererea de revocare din funcție a laurei codruța kovesi de la dna

Aproximativ 50 de persoane protestează joi seară în Piața Mare din Sibiu, în semn de protest față de cererea Ministrului Justiției de revocare din funcție a Laurei Codruța Kovesi din fruntea DNA.

UPDATE – 22.25 Protestatații au ajuns în Piața Mare
Aproximativ 300 dintre protestatari au ajuns în Piața Mare. Oamenii au plecat acasă și au anunțat că revin în Piață, vineri de la 18.00.

Update 22.00 – Coloana se află pe Calea Dumbrăvii. Sunt circa 500 de sibieni în stradă și se îndreaptă spre Piața Mare.

Update – Peste 300 de oameni mărșăluiesc prin oraș
Aproximativ 300 de oameni protestează prin oraș. Se merge până pe Mihai Viteazu și retur în Piața Mare.


update video - protest la sibiu după cererea de revocare din funcție a laurei codruța kovesi de la dna

Știrea inițială
Oamenii au venit în Piața Mare cu steaguri tricolore. S-a scandat ”DNA să vină să vă ia”, ”Nu scăpaţi!”, ”Hoţii”, ”Tudorel, demisia!”, ”Susținem DNA!”.
Reamintim că Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat joi că declanşează procedura de revocare din funcţie a procurorului şef DNA El a a declarat după prezentarea raportului privind activitatea managerială de la DNA, că DNA trebuie să continue să funcţioneze legal, nu se identifică cu cel care o conduce. Toader a precizat că raportul este elaborat pe fondul dezbaterilor care au divizat opinia publică în ultimul an. El a afirmat că a reţinut o situaţie fără precedent a raporturilor dintre autorităţile publice, fiind înregistrate trei conflicte juridice de natură constituţională, în cadrul cărora DNA a fost chemată în faţa instanţei de contencios consitutional, a acuzat implicarea lui Kovesi în dosare şi stilul autoritar al acesteia.update video - protest la sibiu după cererea de revocare din funcție a laurei codruța kovesi de la dna update video - protest la sibiu după cererea de revocare din funcție a laurei codruța kovesi de la dna update video - protest la sibiu după cererea de revocare din funcție a laurei codruța kovesi de la dna

 

Ultima oră

Comentariul meu