primăria și consiliul județean semnează protocolul oficial pentru noul spital al sibiului

Pașii către noul spital al județului încep să se facă tot mai apăsat. Primăria și Consiliul Județean, cele două instituții care vor colabora la ridicarea spitalului, vor semna zilele acestea protocolul ce reglementează termenii colaborării.

Protocolul este semnat în baza mai multor legi ale administrației publice care reglementează astfel de asocieri atât din punct de vedere al implicării, cât și al finanțării.

Contractul de asociere prevede că terenul va fi pus la dispoziție de Consiliul Județean . Ambele părți se angajează să contracteze un împrumut comun, să acceseze fonduri guvernamentale și europene și chiar să aloce bani din bugetele proprii.

După finalizarea obiectivului în cartea funciară dreptul de proprietate asupra clădirilor ce vor fi ocupate de actualele locuri din Spitalul Clinic Județean va reveni CJ, iar clădirile ce vor fi ocupate de actualele locuri din Spitalul de Pediatrie, Primăriei Sibiu.

Apoi se vor iniția demersurile pentru reorganizarea unității spitalicești ca spital integrat adulți și copii în administrarea Județului Sibiu, iar corpurile de clădire ale Municipiului Sibiu vor fi date în administrare Spitalului Județean de Urgență integrat adulți și copii nou rezultat.

Ultima oră

Comentariul meu