Cinci percheziții domiciliare au avut loc marți în locații din Capitală și alte trei județe. Vizate au fost persoane specializate în falsificarea de bani. Aceștia au păcălit 17 persoane cu sume de peste 10.000 de euro. Infracțiunile s-au petrecut și pe raza județului Sibiu.
Poliţiştii au făcut, marţi, cinci percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Dâmboviţa şi Giurgiu pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în falsificarea de bani, anunță News. Persoanele vizate sunt bănuite că au înşelat cel puţin 15 persoane de la care au cumpărat diferite bunuri pe care le-au plătit cu bani falşi.
Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Piteşti, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, au făcut, marţi, cinci percheziţii domiciliare, în judeţele Ilfov, Dâmboviţa şi Giurgiu şi în municipiul Bucureşti, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializate în săvârşirea de fals de monedă. În perioada noiembrie 2017 – februarie 2018, membrii grupului ar fi achiziţionat diverse bunuri de pe site-uri de anunţuri online, în special telefoane mobile, cu preturi cuprinse intre 500 şi 1.000 euro, pe care le-au achitat cu bancnote contrafăcute din cupiura de 100 euro. În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că membrii grupului au acţionat coordonat pe raza mai multor judete, respectiv Argeş, Giurgiu, Dâmboviţa, Buzău, Focşani, Sibiu, Vâlcea, Olt, Bihor, Ilfov precum şi pe raza municipiului Bucureşti.
Potrivit anchetatorilor, suspecţii stabileau întâlnirile cu cei de la care cumpărau bunurile la ore târzii, după lăsarea întunericului, cu scopul de a îngreuna o eventuală identificare a lor.
În comunicăriile purtate cu persoanele vătămate, membrii grupului au folosit cartele pre pay doar pentru a contacta persoanele ce aveau anunturi postate pe site-uri de vânzări on-line, iar după săvârşirea infracţiunilor aceste cartele pre pay erau dezactivate. În activitatea infracţională membrii grupului au folosit mai multe autoturisme, până în prezent fiind identificat un număr de 6 autoturisme, având acelaşi scop, respectiv, îngreunarea identificării acestora”, anunţă DIICOT.
Prin activitatea lor, membrii grupării ar fi prejudiciat 17 persoane, cu sume totale de peste 10.000 de euro. În urma percheziţiilor, au fost ridicate 15 telefoane mobile, cartele SIM şi 300 de euro susceptibili a fi contrafăcuţi. La acţiune au participat şi luptători ai Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.