scrisoare deschisă catre primăria sibiu: faceți o sală polivalentă de minim 4.000 de locuri!

Cele mai mari cluburi sportive din Sibiu, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret, cluburi scolare si asociatii de profil au depus astazi, in atentia Primariei Municipiului Sibiu, un memoriu cu privire la unele disfunctionalitati majore in functionarea cluburilor sportive din municipiul Sibiu.

Astfel, semnatarii memoriului atrag atentia asupra functionarii improprii a Salii Transilvania, aflata in administrarea Consiliului Judetean Sibiu, aceasta fiind deseori inchiriata pentru desfasurarea de targuri sau spectacole, evenimente ce duc la imposibilitatea echipelor sportive de seniori ce reprezinta Sibiul in primele ligi nationale de a se antrena si chiar de a juca meciuri oficiale. In anul 2017, mai multe echipe din primele ligi nationale au fost nevoite sa se antreneze in alte sali din judet sau chiar din alte judete, deoarece Sala Transilvania a fost ocupata de targuri, spectacole si de echipa de volei din Alba Iulia.
Cele 15 cluburi sportive si asociatii de profil cer Primariei Municipiului Sibiu de a amenaja salile de sport din incinta scolilor din municipiul Sibiu la standarde internationale, sa permita accesul cu prioritate in aceste sali echipelor sportive de seniori si juniori, in intervalele orare si in zilele in care nu sunt cursuri si construirea de catre municipalitate a unui complex sportiv care sa cuprinda o sala polivalenta cu o capacitate de minim 4000 de locuri si cel putin o sala de antrenamente.
De asemenea, semnatarii cer Primariei Municipiului Sibiu amenajarea de terenuri de sport multifunctionale si/sau complexuri sportive in toate cartierele din oras. Pentru a sustine corespunzator atat viata culturala cat si activitatile sportive, semnatarii mai cer construirea unui centru cultural si de expozitii, pentru a nu mai fi nevoie ca organizatorii acestor evenimente sa inchirieze sali sportive in acest scop.
Chiar in aceste zile, are loc la Sala Transilvania un targ de haine iar in perioada aceasta, dintr-o luna calendaristica, jumatate din zile sunt ocupate cu targuri de haine si de cariere.
Semnatarii memoriului: Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Sibiu, Club Sportiv Handbal Club Sibiu, Club Sportiv Scolar “Soimii”, Club Sportiv Scolar Sibiu, Asociatia fanilor CSU Sibiu “Al 6-lea jucator”, CS Societatea de Patinaj Sibiu, Asociatia Club Sportiv Comunitar, Club Sportiv Kudokai full-contact, Miado’s Judo Club Sibiu, Asociatia Club Sportiv Hirsch Sibiu, Club Sportiv Municipal Sibiu, Asociatia Club Sportiv Alpha Sport Team, Asociatia Club Sportiv de rugby Sibiu, Club Sportiv P.U.M.A. Sibiu, Club Sportiv CAB Sport

Ultima oră

Comentariul meu