video - salopete rupte și peticite pentru angajații cfr sibiu. oamenii se revoltă

Pare greu de crezut dar angajații regionalei CFR Brașov au primit în loc de salopete noi, unele vechi și petecite. Acestea au ajuns și la angajații din Sibiu, iar oamenii sunt revoltați că trebuie să poarte salopete second hand.

Situație revoltătoare pentru muncitorii regionalei căi ferate Brașov. Peste 1000 de angajați, care ar fi trebuit să primească echipamente de lucru noi, s-au ales cu salopete purtate deja de lucrătorii unei firme producătoare de mașini, anunță stirileprotv.ro. Firma care le-a trimis spune că le va lua înapoi, însă reprezentanții CFR susțin că vor da în judecată furnizorul.
Nu mai puțin de 1163 de salopete noi ar fi trebuit să primească angajații CFR din Sibiu, Brașov, Mureș, Harghita și Alba pentru care s-au plătit peste 62.000 de lei, adică 55 lei pentru fiecare bucată. “În România ce nu e posibil? Ce să discutăm? Ei ne dau echipament de protecție și când colo nenorocire. Poate așa e modă cu cârpeli, cu găuri..”, spun unii angajați de la CFR Sibiu.
O salopetă standard e folosită de un muncior între 24 de luni și 36 de luni. La Sibiu, de pildă, au ajuns 108 bucăți, în aceeași stare deteriorată. video - salopete rupte și peticite pentru angajații cfr sibiu. oamenii se revoltă“Acest lucru ne necăjește foarte mult pentru că în sfârșit am fi avut și noi salopete. Ducem o lipsă acută de echipament de protecție. Bocanci nu am primit de ani de zile.”, spune Georgel Petrache, lider sindicat CFR Brașov. Firma din București, care a câștigat contractul în luna noiembrie a anului trecut, a refuzat să comenteze incidentul și susține că va lua înapoi salopetele. Reprezentanții regionalei Brașov spun însă că îl vor acționa în judecată pe furnizor. Hainele au fost achiziţionate de la firma SC Hydro Energo Invest SRL Bucureşti la preţul de 52,33 lei + TVA per bucată. Vedeți AICI, video.

Ultima oră

Comentariul meu