update: un avion cu 71 de persoane a căzut în rusia după decolare. cutia neagră s-a găsit

Zborul 6W 703 operat de compania Saratov airlines, cu 71 de persoane la bord, 65 de pasajeri si sase membri ai echipajului s-a prăbușit în apropiede de Moscova, lângă localitatea Argunovo, imediat după decolarea de pe aeroportul moscovit Domodédovo cu destinația Orsk, Regiunea Oremburg.
La puțin timp de la decolare, radarele au pierdut semnalul avionului, AN-148. După Flightradar, avionul a
stat în aer doar 2 minute și 11 secunde. Potrivit presei ruse, nu există supraviețuitori.

UPDATE: Preşedintele rus Vladimir Putin a prezentat condoleanţe rudelor celor decedaţi în accidentul aviatic de la Moscova şi a cerut crearea unei comisii guvernamentale pentru a demara o anchetă, conform purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, informează agenţia de presă rusă TASS. Cutia neagră a avionului a fost găsită iar , presa rusă afirmă că pilotul ar fi semnalat o defecţiune şi ar fi solicitat să aterizeze de urgenţă pe Aeroportul Internaţional Jukovski, dar și că unul dintre motoarele aparatului ar fi explodat înaintea prăbuşirii soldate cu moartea celor 71 de persoane aflate la bord. Informaţiile nu au fost confirmate din surse oficiale.

Antonov AN 148 prăbușit în Rusia este avionul pilotat de dictatorul Kim Jong-Un – VIDEO

Aeronava prăbușită a fost localizată din aer, pe un câmp. Echipele de salvare sunt deja la locul prăbușirii, unde se poate ajunge doar pe jos. Localnicii au povestit echipelor de salvare că au văzut avionul căzând în flăcări. Nu se cunosc pe moment cauzele accidentului. Ministerul rus al Transporturilor nu exclude ca si cauze vremea rea sau o eroare de pilotaj. Avionul a atins o înălțime de circa 1800 de metri și o viteză de 600 de km/oră, după care a început să piardă înălțime din cauze necunoscute.
Zborul 6W 703, cu destinația Orsk, la sud de Urali la decolat la 14.21 hora locală, 13.21, ora României.update: un avion cu 71 de persoane a căzut în rusia după decolare. cutia neagră s-a găsit update: un avion cu 71 de persoane a căzut în rusia după decolare. cutia neagră s-a găsit

Accidentele aviatice din ultimii doi ani – Sursa Agerpres.ro

  • 17 aprilie 2017 – Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit peste depozitul unui supermarket într-o suburbie a capitalei portugheze Lisabona, provocând decesul a cinci persoane, conform serviciilor de urgenţă locale.
  • 20 martie 2017 – Un avion cu circa 50 de persoane la bord s-a prăbuşit în timpul manevrei de aterizare pe aeroportul Wau din Sudanul de Sud, transmit mass-media africane. Potrivit primelor informaţii aeronava aparţinea companiei South Supreme Airlines şi decolase din Juba, capitala ţării. Potrivit televiziunii ugandeze NBS şi ziarului National Courier toate persoanele aflate la bord au decedat.
  • 16 ianuarie 2017 – Circa 40 de persoane, printre care şase copii, şi-au pierdut viaţa într-un accident aviatic produs în apropierea aeroportului din Bişkek, capitala Kârgâzstanului. Un avion Boeing-747, care a decolat din Hong Kong, s-a prăbuşit peste satul Datcha-Suu, în apropierea aeroportului din Manas, iar resturile sale în flăcări au avariat 43 de case.
  • 25 decembrie 2016 – Un avion Tupolev Tu-154 având la bord 92 de persoane s-a prăbuşit în Marea Neagră la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din Soci. Nu au existat supravieţuitori.
  • 19 decembrie 2016 – Un avion militar rus s-a prăbuşit în Siberia, 23 de persoane fiind spitalizate. Potrivit Ministerului Apărării rus, un aparat de zbor Iliuşin Il-18, care venea de la Ekaterinburg, a efectuat o aterizare de urgenţă la 30 km de un aerodrom în apropierea oraşului Tiksi din Iakuţia, la 04.45 ora locală. 23 de persoane au fost transportate pe calea aerului la spital, dintre care 16 erau în stare gravă.
  • 18 decembrie 2016 – Un avion al armatei indoneziene s-a prăbuşit în timpul unui exerciţiu militar, iar toate cele 13 persoane aflate la bord au murit.Aparatul de tip Hercule C130 decolase în zona oraşului Timika şi s-a prăbuşit într-o regiune muntoasă, aproape de oraşul Wamena, destinaţia zborului. Tragedia s-a produs în jurul orei 23.15 GMT.
  • 28 noiembrie 2016 – Un avion cu 81 de persoane la bord, printre care membrii echipei de fotbal braziliene Chapecoense, s-a prăbuşit, în Columbia, în apropierea oraşului Medellin. Echipa de fotbal Chapecoense se deplasa la Medellin pentru a juca, la 30 noiembrie 2016, partida tur a finalei Copa Sudamericana contra echipei locale Atletico Nacional. Cinci persoane, dintre care trei fotbalişti ai clubului brazilian şi doi membri ai echipajului, au supravieţuit accidentului.
  • 18/19 mai 2016 – Un avion al EgyptAir, cu 66 de persoane la bord, care făcea legătura între Paris şi Cairo, a dispărut de pe ecranele radarelor, în timp ce se afla deasupra Mării Mediterane. Zborul MS804 era efectuat de un avion de tip Boeing 737-800, care decolase în noaptea zilei de 18 mai de pe Aeroportul Charles de Gaulle din Paris, urmând să aterizeze la Cairo, în dimineaţa zilei de 19 mai. Avionul EgyptAir s-a prăbuşit în sud-estul Mării Egee, în timp ce se afla în spaţiul aerian egiptean, la circa 130 de mile de insula Karpathos, situată între Rhodos şi Creta.
  • 19 martie 2016 – Un avion Boeing al companiei aeriene low-cost FlyDubai, care efectua o cursă între Dubai şi Rostov-pe-Don, s-a prăbuşit pe aeroportul din Rostov-pe-Don, în sudul Rusiei, în condiţii de vizibilitate scăzută, provocând moartea a 62 de persoane.
  • 24 februarie 2016 – Un avion de linie de mici dimensiuni s-a prăbuşit într-o regiune muntoasă din vestul Nepalului, cu 23 de persoane la bord. Toate persoanele aflate la bordul avionului au murit. Rămăşiţe ale avionului şi cadavre carbonizate au fost găsite în muntele Soli Ghoptebhir din districtul Myagdi.
  • 29 ianuarie 2016 – Un avion de mici dimensiuni pentru pasageri a căzut în Oceanul Pacific, în apropierea coastei australiene, cauzând moartea a trei persoane. Avionul decolase de pe aeroportul Moorabbin şi s-a prăbuşit în ocean, în largul coastelor statului Victoria, din sud-estul Australiei.

Ultima oră

Comentariul meu