antonov an 148 prăbușit în rusia este avionul pilotat de dictatorul kim jong-un - video

Primul accident erian din 2018 s-a soldat duminică, 11 februarie cu 70 de vieți pierdute. Accidentul s-a petrecut în Rusia, la ora  locală 14.27,  la câteva minute după decolarea unui Antonov AN 148. Este primul accident al unui astfel de avion, fabricat în urma colaborării între două companii, compania ucraineana Antonov și compania rusă Voronezh Aircraft, colaborare întreruptă anul trecut din cauza divergențelor politice dintre cele două țări. Este și primul accident al companiei aeriene Saratov, una dintre numeroasele companii aeriene private născute după privatizarea sectorului de transport aerian ex-sovietic.

INFO: Un avion cu 71 de persoane a căzut în Rusia după decolare

Doar 39 de astfel de aparate de zbor au fost construite și unul dintre ele este pilotat de liderul Corei de Nord, Kim Jong-Un, după cum se poate vedea într-un video de propagandă. Președintele Cubei, Raul Castro folosește deasemenea un avion Antonov AN 148.

YouTube video

Avionul a fost conceput pentru zboruri regionale, poate transporta 74 de pasageri plus 6 membri ai echipajului și are o autonomie de 2100 de kilometri.

 

Ultima oră

Comentariul meu