spitalul de pediatrie despre bebelușul mort: tratamentul s-a realizat conform protocoalelor in vigoare

Reprezentanții Spitalului de Pediatrie Sibiu a remis vineri un punct de vedere oficial despre cazul bebelușului decedat aici la 13 zile de la naștere. Cei de la Spital spun că s-au depus toate eforturile pentru salvarea vieții noului născut.

Iată mai jos comunicatul de presă al celor de la Spitalul de Pediatrie Sibiu:
Referitor la cazul nou nascutului decedat in Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, in luna ianuarie a anului curent, facem precizarea ca nou nascutul s-a internat in spitalul nostru la varsta de sase zile (la doua zile dupa externarea din maternitate) cu un tablou clinic sugestiv pentru o patologie infectioasa.
S-au recoltat inca de la internare probe biologice (inclusiv culturi) pentru documentarea sindromului infectios si identificarea etiologiei posibile. Chiar si in absenta localizarii infectiei si a etiologiei acesteia, s-a initiat terapia antibiotica cu spectru larg, fiind vorba despre un nou nascut la care majoritatea infectiilor se pot generaliza si avea o evolutie imprevizibila, cu localizari secundare in diverse organe. Evolutia clinica a fost nefavorabila, pacientul fiind transferat la terapie intensiva. Avand in vedere agravarea evolutiei clinice s-a realizat extinderea terapiei antibiotice in doze si penetrabilitate maxime, in toate organele si sistemele posibil afectate.
CITEȘTE ȘI: Tatăl bebelușului mort în spital la Sibiu: ’’Visul ni s-a spulberat. Ne-am dorit copilul acesta de cinci ani!’’
S-au completat examinarile imagistice si de laborator care au justificat incadrarea cazului ca si sepsis neonatal cu debut tardiv. In culturile recoltate la internare s-a identificat un germen plurirezistent la antibiotice, considerat ca etiologie a sepsis-ului. Tratamentul sepsis-ului s-a realizat conform protocoalelor in vigoare, sub supravegherea unei echipe multidisciplinare (anestezist, pediatru, infectionist, neurolog). Mentionam ca in acest demers am fost sprijiniti si consiliati de colegi cu experienta din spitale reputate.
Mentionam ca in literatura se precizeaza ca meningita purulenta la nou nascut este subsecventa sepsis-ului neonatal, iar terapia antibiotica este identica, aspect de care s-a tinut cont inca de la inceput. Prin esenta, nou nascutul este imunodeprimat. In acest caz la fondul de imunodeprimare asociindu-se un sepsis cu un germen plurirezistent, evolutia a fost nefavorabila cu toate eforturile depuse si instituirea precoce a unui tratament complex de terapie intensiva enegica, sustinut de cadrele medicale in echipa cu parintii.

spitalul de pediatrie despre bebelușul mort: tratamentul s-a realizat conform protocoalelor in vigoare

Ultima oră

Comentariul meu

Publică