doi sibieni participă la olimpiada de iarnă din coreea de sud

Doi sibieni vor reprezenta românia la Jocurile Olimpice de iarnă care încep vineri. Alexandru Barbu va concura la scki alpin, iar Alexandra Ianculescu la patinaj viteză.

doi sibieni participă la olimpiada de iarnă din coreea de sud
Alexandru Barbu

Alexandru Barbu si-a asigurat prezenta la Jocurile Olimpice de iarna de la PyeongChang. In Coreea de Sud, Barbu va fi impreuna cu o alta sibianca, patinatoara Alexandra Ianculescu. Nascută in 1991, Alexandra are si ea, precum Ania un trecut in strainatate. Familia Alexandrei a emigrat in Canada. Ianculescu a ales sa concureze pentru Romania.
Barbu a terminat pe 48 la slalom urias si pe 21 la slalom in urma cu patru ani, la Sochi, in Rusia.

doi sibieni participă la olimpiada de iarnă din coreea de sud
Alexandra Ianculescu

Alexandra a inceput sporturile de iarna la varsta de 2 ani. Mama ei a fost patinatoare de viteza, dar nu a reusit sa-si urmeze visul. Parintii au vrut ca fiica lor sa puna studiile pe primul plan. Cand Alexandra a inceput patinajul viteza, mama Alexandrei a incurajat-o sa-si urmeze visul.
Dupa ce s-a mutat in Ontario impreuna cu parintii ei si cu sora mai mica, in 2001, Alexandra a inceput sa concureze la Toronto Cyclones.
In 2007, Alexandra s-a antrenat cu echipa nationala a Romaniei si l-a cunoscut pe fostul antrenor al mamei. Alexandra a reprezentat Romania la Campionatul Mondial de Juniori din Changchun China, in 2008.

La varsta de 16 ani Alexandra Ianculescu s-a mutat la Calgary. Ea a reprezentat Canada la Campionatele Mondiale pentru Juniori in Finlanda si Olanda in 2011. Alexandra a participat in Circuitul Cupei Mondiale in Japonia, Coreea de Sud, Olanda si Germania in 2014. De atunci a concurat si la Campionatul Mondial si la peste 10 competitii de Cupa Mondiala.

Sursa www.aimx.ro

Ultima oră

Comentariul meu