cererea de eliberare a lui ilie carabulea, respinsă de curtea de apel alba iulia

Afaceristul sibian Ilie Carabulea rămâne după gratii. Contestația sa la executarea pedepsei de cinci ani și șase luni a fost respinsă joi de către Curtea de Apel din Alba Iulia

Curtea de Apel Alba Iulia a respins, joi, ca nefondată contestaţia la executarea pedepsei formulată de omul de afaceri Ilie Carabulea, condamnat în vara anului trecut la cinci ani şi şase luni de închisoare, anunță Mediafax. Decizia nu este definitivă. Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat joi că instanţa a respins ca nefondată contestaţia la executare formulată de Ilie Carabulea.”A respins ca nefondată contestaţia la executare. Nu e definitivă, poate fi atacată cu contestaţie în termen de trei zile de la comunicare, iar aceasta se va judeca Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, a spus Cosmin Muntean. Surse judiciare spun că Ilie Carabulea a depus contestaţia la executarea pedepsei invocând Legea recursului compensatoriu.
Ilie Carabulea a formulat contestaţia la finalul anului 2017, la Judecătoria Aiud, care şi-a declinat competenţa în favoarea Curţii de Apel Alba Iulia. Omul de afaceri a depus, anul trecut, două cereri de eliberare condiţionată, dar ambele au fost respinse. Carabulea a fost condamnat definitiv în dosarul „Carpatica” la 5 ani şi 6 luni de închisoare. În acelaşi dosar, fostul şef ASF, Dan Radu Ruşanu, a fost achitat.

Ultima oră

Comentariul meu